SUDBINA VLADE SE I U DUBAIJU KROJILA? Inicijativa DPS o nepoverenju Krivokapićevom timu danas u Skupštini Crne Gore

V. K.

13. 12. 2021. u 08:38

POSLANICI Skupštine Crne Gore raspravljaće danas o inicijativi opozicije predvođene DPS o nepoverenju Vladi Crne Gore koja je ovih dana obeležila prvu godinu rada. Da li će 40 poslanika partije Mila Đukanovića naći jedan glas pride u vladajućoj većini i tako skratiti trajanje izvršne vlasti Zdravka Krivokapića, ili će njegov ekspertski tim produžiti život, biće uskoro poznato?

СУДБИНА ВЛАДЕ СЕ И У ДУБАИЈУ КРОЈИЛА? Иницијатива ДПС о неповерењу Кривокапићевом тиму данас у Скупштини Црне Горе

Da li se Dritan sastao sa Milom / Foto Vlada CG

U iščekivanju početka Skupštine u nedelju se u Podgorici pojavila informacija da su se navodno u Dubaiju sastali Dritan Abazović i Milo Đukanović! Potpredsednik Vlade produžio je svoj boravak u Dubaiu, a od juče "društvo mu pravi" i predsednik države Đukanović. Nije poznato da li su se njih dvojica sreli u tom gradu. Sve ovo se dešava u času kada su oči crnogorske javnosti uperene ka poslanicima koalicije "Crno na bijelo" koju predvodi URA i njihovom odnosu prema inicijativi opozicije. Duže vreme se spekuliše da bi se mogla napraviti manjinska vlada uz podršku Demokratske partije socijalista.

- Bilo bi dobro da se potpredsednik Vlade oglasi povodom navoda koji su se pojavili, pošto više teško da možemo primetiti razliku u potezima, ideologiji i politici između Abazovićeve stranke i DPS. Ako tome dodamo da je Abazović i ranije imao tajne sastanke sa Đukanovićem, onda je i političkim laicima jasno da je njihov eventualni susret u Dubaiju jedino mogao biti povezan sa sudbinom Vlade Crne Gore - kazao je Jovan Vučurović, poslanik Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta.

On kaže da sve to govori da su Abazović i URA umesto razgovora i dogovora sa parlamentarnom većinom odabrali koaliciju sa mafijom.

- Sa kolegama iz parlamentarne većine razgovarali su jezikom ucena, dok sa DPS vrlo lako pronalaze zajednički jezik - kaže Vučurović. - Abazović i URA napadali su sve i svakoga za saradnju sa DPS, a onda su glasali sa Đukanovićevom strankom, smenjivali ministre, birali predsednika DIK. Upozoravamo da bi eventualni dogovor URA i DPS bio prevara naroda koji je 30. avgusta glasao za slobodu.

PROTIV IZBORA

Naredni parlamentarni izbori trebalo bi da budu tek 2024.godine odnosno u redovnom roku, poručili su iz Demokratske Crne Gore, nakon predloga DF da aktuelna većina vrati mandat i ide na nove izbore. Tome se protive iz Socijalističke narodne partije, kao i Građanski pokret URA.

STRAH OD GRAĐANA

- U prvom naletu političkog adrenalina opozicija je najavljivala najmanje 49 glasova za izglasavanje nepoverenja Vladi. U drugom naletu jednog poslanika više - kazao je poslanik Demokrata Vladimir Martinović. - Ne bi me začudilo da odsviraju kraj i povuku inicijativu, jer je strah od građana jači od vrednosti akcija na pokvarenom političkom tržištu. Branićemo narod i njegovu izbornu volju!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)