RAKOVIĆ: Zdravko Krivokapić jeftino pokušava da zamaskira činjenicu da je prevario srpski narod i SPC!

Novosti online

03. 12. 2021. u 17:47

IZJAVA premijera Zdravka Krivokapića da je pitanje SPC-a u Crnoj Gori rešeno Zakonom o slobodi veroispovesti predstavlja jeftinu propagandu kojom želi da zamaskira činjenicu da je prevario srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu, kazao je istoričar Aleksandar Raković.

РАКОВИЋ: Здравко Кривокапић јефтино покушава да замаскира чињеницу да је преварио српски народ и СПЦ!

Foto: Printskrin RTS TV

Kako je naglasio, Krivokapićeva Vlada odbijanjem da potpiše  Temeljni ugovor nastavlja diskriminaciju SPC u Crnoj Gori.

- Jučerašnja izjava je njegova jeftina propaganda kojom pokušava da zamaskira da je izneverio tekovine 30. avgusta 2020. i prevario srpski narod i Srpsku pravoslavnu crkvu. Krivokapićeva vlast nastavlja da diskriminiše Srpsku pravoslavnu crkvu jer odbija da potpiše Temeljni ugovor - rekao je Raković.

On je ponovio da je Krivokapić u nameri da zbuni Sinod SPC-a istovremeno poslao dve verzije Temeljnog ugovora, tako da je njegova tvrdnja da je poslednja verzija usklađena sa Ustavom i crnogorskim zakonima besmislena.

- Krivokapić nije želeo i ne želi da potpiše Temeljni ugovor. Stoga je i poslao dve verzije u isto vreme kako se ne bi znalo koja je od njih poslednja i kako bi Sinod SPC s namerom bio zbunjen. Srećom, više niko u Srbiji ne naseda na ove trikove koji stižu iz Krivokapićevog okruženja - zaključio je Raković.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo