SRBI NE MOGU DA SLAVE! Skandalozna odluka Javne ustanove Centar za kulturu iz Pljevalja

V.K.

30. 11. 2021. u 11:50

SRPSKI nacionalni savet Crne Gore izdao je saopštenje povodom odluke lokalne vlasti u Pljevljima, koja nije dozvolila srpskim organizacijama da obeleže nacionalni praznik „Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije“.

СРБИ НЕ МОГУ ДА СЛАВЕ! Скандалозна одлука Јавне установе Центар за културу из Пљеваља

M.Drobnjak

Saopštenje za javnost Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore prenosimo u celosti:

- Obaveštavamo javnost da lokalna vlast u Pljevljima nije dozvolila srpskim organizacijama da u okviru manifestacije „Dani srpskog sabora“ u Domu kulture u Pljevljima obeleže nacionalni praznik „Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije“. Javna ustanova Centar za kulturu u Pljevljima svoju odluku da ne dozvoli obeležavanje nacionalnog praznika srpskim organizacijama obrazložila je dopisom u kojem navodi „da održavanje skupova u prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu, koji imaju bilo kakvu konotaciju koja se može dovesti u vezu sa političkim, verskim i nacionalnim okupljanjima narušava ugled i svrhu postojanja ustanove, koja je formirana isključivo za očuvanje i razvoj kulturne delatnosti, kao i organizovanje kulturnih programa koji su namenjeni svim građanima Pljevalja i Crne Gore“.

Foto: Novosti

Momčilo Vuksanović

Odgovor Javne ustanove Cetar za kulturu iz Pljevalja je samo nastavak već viđene prakse da su sve, i ne samo kulturne institucije, u lokalnim samoupravama gde je na vlasti antisrpska koalicija zaključane za srpski narod i srpske organizacije, pokušavajući da i dalje na drzak i neodgovoran način nastavi sa realizacijom državnog projekta asimilacije srpskog naroda. Srpski nacionalni savet, kao krovna organizacija, registrovana u Vladi Crne Gore, zavanično je upoznala najviši organ izvršne vlasti da je 1. decembar – Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije nacionalni praznik srpskog naroda u Crnoj Gori i da ga kao takvog srpski narod već više decenija obeležava i slavi. Postupak lokalne samouprave u Pljevljima trebalo bi da bude poslednje upozorenje Srbima i parlamentarnim strankama koje dominantno glasa srpski narod uoči predstojećih lokalnih izbora da se jedino sabornošću i zajedništvom, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou može obezbediti prosperitet i ravnopravnost srpskog naroda u Crnoj Gori. I pored neprimerenog pokušaja lokalne samouprave u Pljevljima da u skladu sa njihovim željama srpskom narodu određuju nacionalne praznike, manifestacija sabornosti i kulture, kojom će se obeležiti Dan ujedinjenja Crne Gore i Srbije, kao najveća i najiskrenija želja svakog čestitog Srbina, održaće se 1. decembra 2021. godine u svečanoj sali hotela „Pljevlja“ - ističe se u saopštenju koje je potpisao predsednik Srpskog nacionalnog saveta dr Momčilo Vuksanović.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)