MILOVE PACKE RUSIJI: Po svaku cenu želi u Evropu - "o destrukciji Moskve izlišno razgovarati"

V. K.

27. 11. 2021. u 13:25

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović na konferenciji Balkanski integracioni forum koji se održava u Podgorici, kazao je da šta god da se događalo sa daljom politikom proširenja EU, Crna Gora mora da nastavi svoj evropski put.

МИЛОВЕ ПАЦКЕ РУСИЈИ: По сваку цену жели у Европу - о деструкцији Москве излишно разговарати

Foto Tanjug

Naveo je da Crna Gora ni jednom nije bila u nedoumici kada je u pitanju evropski put bez obzira na uticaj Rusije.

- Samo je jedna ozbiljna investicija bila iz Rusije, a to je bila investicija u aluminijumsku industriju, saopštio je Đukanović, dodajući da postoje još uvek centri moći koji žele da vode Titovu spoljnu politiku, te da oni koji vode takvu politiku se nisu ni sami opredelili kom krugu žele da pripadnu.

- Mi smo Evropljani, mi se smatramo svojima na svom, ne tražimo dozvolu da se vratimo evropskoj kući. Naravno moramo računati na pravila ako želimo da budemo deo EU. I bez toga nema ozbiljne alternative. Šta je ozbiljna alternativa, ovo što se nudi iz Moskve? Da li neko ovde vidi ozbiljnu ponudu ili vidi samo destrukciju EU jedinstva i evropskog sistema vrednosti, to je ponuda koja je alternativa. I sad treba neko da prihvati. Mislim da je čak izlišno razgovarati na tu temu - rekao je Đukanović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)