PLJEVALJSKA LOKALNA PREDUZEĆA U BLOKADI: Nisu mogla da reprogramiraju dospele poreske obaveze

M. D.

26. 11. 2021. u 13:17

UPRAVA prihoda je, zbog neizmirivanja dospelih poreskih obaveza, blokirala račune pljevljaskim lokalnim preduzećima Čistoća, Vodovod, Grijanje, Lokalne puteve, Centar za sport i rekreaciju i Radio-televiziju Pljevlja.

ПЉЕВАЉСКА ЛОКАЛНА ПРЕДУЗЕЋА У БЛОКАДИ: Нису могла да репрограмирају доспеле пореске обавезе

M. Drobnjak

 Uprava prihoda je, zbog neizmirivanja dospelih poreskih obaveza, blokirala račune pljevljaskim lokalnim preduzećima Čistoća, Vodovod, Grijanje, Lokalne puteve, Centar za sport i rekreaciju i Radio-televiziju Pljevlja.

Blokada je usledila nakon što preduzeća nisu mogla da reprogramiraju dospele poreske obaveze.

-Nakon informacije da je Poreska uprava blokirala račune svim lokalnim preduzećima, apsolutno je postalo jasno da aktuelna vlast u Pljevljima nije kadra da upravlja procesima u našem gradu. Kako drugačije tumačiti situaciju u koju je aktuelna vlast dovela sva lokalna preduzeća, svojim ignorantskim odnosom i tako indirektno i kontinuirano dovodi u pitanje javni interes svih građana u Pljevljima-kazao je Miljan Rovčanin, odbornik Demokrata u lokalnoj skupštini.

On ističe da, nakon što su dozvolili da se agencija za stambeno poslovni fond ugasi, nakon što su uvođenjem stečaja „najurili“ dvadesetak radnika iz Komunalnih usluga, predstavnici lokalne uprave konstantno zabijaju glavu u pesak pred izazovima u  koje su svojim činjenjem doveli apsolutno sva lokalna preduzeća.

-Da stvar bude gora, blokirani su računi i DOO Grijanje i Lokalni Putevi, u situaciji pred zimsku sezonu, kada ogroman broj građana zavisi od rada ovih društava-kazao je Rovčanin.

On je apelovao na predstavnike lokalne uprave da u što skorijem roku iznađu rešenje za nagomilane probleme u kojima se nalaze društva sa ograničenom odgovornošću, da se menadžmenti pomenutih firmi ne bave izmenama sistematizacija, promenom direktorskih ugovora, već da zajedno, još ovih par meseci koliko će se nalaziti na pomenutim pozicijama, pokušaju iznaći rešenja za goruće probleme.

Uprava prihoda blokirala je šest pljevaljskih opštinskih preduzeća zbog neizmirivanja dospelih poreskih obaveza u iznosu od oko 2,6 miliona eura.

Iako je postojala zakonska osnova za blokadu računa na celokupan dug, uprava prihoda blokirala je račun pljevaljskih preduzeća na oko deset odsto od prispelih neplaćenih obaveza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere