ISPRAVLJENA NEPRAVDA: Uprava za Katastar vratila imovinu SPC u uvali Valdanos

B. Dabić

15. 11. 2021. u 14:22

U UVALI Valdanos imovina vraćena Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

ИСПРАВЉЕНА НЕПРАВДА: Управа за Катастар вратила имовину СПЦ у ували Валданос

Foto: B. Dabić

Uprava za katastar i državnu imovinu u Crnoj Gori, kojom rukovodi VD direktora Koča Đurišić, donela je rešenje o povraćaju imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi, u uvali Valdanos. Rešenje je doneto u skladu sa Zakon o otklanjanju posledica oduzimanja imovine u uvali Valdanos.

Uprava za katastar i državnu imovinu, rešavajući po zahtevu Srpske pravoslavne crkvene opštine Nikšić u upravnoj stvari vraćanja imovine oduzete Rešenjem br. 06-2275/2 od 17. januara 1978. godine SO Ulcinj Odeljenja za imovinsko-pravne poslove, katastar i geodetske poslove, donela rešenje o povraćaju oduzete imovine.

- Usvaja se zahtev Srpske pravoslavne crkvene Opštine Nikšić podnet Upravi za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Ulcinj 01. 7.2021. godine radi vraćanja imovine oduzete Rešenje broj: 06-227512 od 17. januara 1978. godine SO Ulcinj – Odelenja za imovinsko-pravne poslove, katastar i geodetske poslove navedene pod rednim brojem 194, koju imovinu danas čine nepokretnosti upisane u listu nepokretnosti broj 972 KO Ulcinj na ime Crne Gore sa pravom svojine sa 1/1, i briše se kao vlasnik, i upisuje se u novi list na ime Srpska pravoslavna crkvena opština Nikšić, Trg Šaka Petrovića br 1, osnov sticanja Zakon sa sve zabeležbom u G listu ‘Morsko dobro‘ kao do sada - piše u rešenju.

Podsetimo, pre 15-tak dana, vicepremijer Dritan Abazović saopštio je kako je počelo vraćanje imovine na Valdanosu. 

- Mi smo odlučni da ruka pravde konačno dođe i ovde. Hvala vam što niko od vas nikad nije izgubio energiju da se bori za Valdanos. Hiljadugodišnje masline su dokaz da i u najtežim vremenima možemo biti zajedno i da možemo pomoći jedni drugima - kazao je  Abazović tokom obilaska Valdanosa početkom leta.

BONUS VIDEO - KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo