MEĐU UHAPŠENIMA I ČETIRI CRNOGORCA: Zajednička akcija policija Crne Gore i Španije na prekidanju proizvodnje i šverca marihuane (FOTO)

Milutin SEKULOVIĆ

09. 10. 2021. u 14:03

ZBOG sumnje da su se bavili švercom i trgovinom drogom ali i zbog stvaranje kriminalne organizacije.u Španiji su uhapšeni državljani Crne Gore D.B. (35) iz Podgorice koji posjžeduje i državljanstvo Australije a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, V.B. (19) iz Podgorice, S.B. (49) iz Danilovgrada, N.K. (40) iz Podgorice.

МЕЂУ УХАПШЕНИМА И ЧЕТИРИ ЦРНОГОРЦА: Заједничка акција полиција Црне Горе и Шпаније на прекидању производње и шверца марихуане (ФОТО)

Foto EPA

Uhappeni su i F.C.G. (38) iz Algineta, J.V.S. (46) iz Valensije, A.T.V. (48) iz Valensije i J.M.H. (37) iz Valensije.

- Službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore su sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal Guardie Civil Španije,  sprovodečii dugoročnu međunarodnu istragu kodnog naziva „Bubestis" prema kriminalnoj grupi koja se na području Valensije u mjestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem marihuane, razmenom operativnih podataka došlo su do saznanja da više osoba, poreklom iz Crne Gore, od aprila 2021. godine boravi u Valensiji, te da su u Aliganteu zakupili veliki hangar sa namerom da u njemu instaliraju laboratoriju za uzgoj marihuane, saopptila je Uprava policije Crne Gore.

- Istragom, koja je otvorena u Španiji, a na osnovu podataka crnogorske policije, identifikovani su članovi ove kriminalne grupe, locirana je njihova imovina u Valensiji i utvrđeno je da se u iznajmljenom hangaru nalazi profesionalno opremljena laboratorija.Kada je španska policija utvrdila da ova lica sve više vremena provode u hangaru, te da se najvjerovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres kojom prilikom je pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane.  Daljim pretresom prostorija koja su ova lica koristila u Valensiji još sedam kilograma marihuane, 10.000 eura a zaplijenjeno je i jedno luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije.astavlja se sa preduzimanjem daljih mjera i radnji u ovom predmetu, kažu iz Uprave policije Crne Gore.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)