SVETOZAR MAROVIĆ PROGOVORIO O MILU: "Nije mu bilo mesto na Cetinju"

V. K.

01. 10. 2021. u 21:43

BIVŠI predsednik Skupštine Crne Gore, nekadašnji najbliži saradnik Mila Đukanovića i bivši njegov partijski zamenik Svetozar Marović kazao je za Adria TV da Milu Đukanoviću nije bilo mesto na Cetinju tokom protesta koji su organizovani zbog ustoličenja mitropolita Joanikija.

СВЕТОЗАР МАРОВИЋ ПРОГОВОРИО О МИЛУ: Није му било место на Цетињу

Foto: Arhiva "Novosti"

- Predsednik treba da miri, da bude predsednik svih građana, a ne da bude na takvim događajima, kazao je Marović, dodajući da su on i Đukanović molili zajedno 1997. godine mitropolita Amfilohija da im omogući sastanak sa patrijarhom Pavlom.

- Komunizam se preko Zakona o slobodi veroispovesti hteo osvetiti Crnoj Gori. Ali, crkvu ne možete podržaviti, niti staviti pod katastar. Često se govori da je svetosavlje u Crnoj Gori nametnuta ideologija, a istorija beleži da je Mitropolija crnogorsko primorska imala najviše crkava Svetog Save - napomenuo je Marović.

- Personalizacija politike je karakteristična za Crnu Goru. Mi politiku vezujemo za ličnosti. To je nasledila Crna Gora iz patrijahalizma.

Govoreći o početku priče o Zakonu o slobodi veroipovesti 2019. godine, Marović kaže da tada Đukanović nije računao na njegov savet za stanje oko crkve.

- Bilo je mnogo razloga da taj zakon ne može proći. Pogrešno su sve procenili - dodao je Marović.

Na pitanje šta mu nedostaje u Crnoj Gori, kazao je da mu nedostaju grobovi ispred Crkve Svetog Stefana i prijatelji.

- Nedostaju mi oni kojima ja nedostajem. Nedostajem često i sam sebi. 

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici.

BONUS VIDEO: 

Kako je pao Milo Đukanović?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)