ŠTETA OD 1,7 MILIONA EVRA: Zbog šverca cigareta u Luci Bar uhapšene tri osobe

B.Dabić

22. 09. 2021. u 13:21

ZBOG krađe i krijumčarenja cigareta iz skladišta u Luci Bar policija je uhapsila tri osobe kojima je sudija za istrage odredio pritvor do 30 dana.

ШТЕТА ОД 1,7 МИЛИОНА ЕВРА: Због шверца цигарета у Луци Бар ухапшене три особе

Foto PR Luka Bar

 Iza rešetaka su dva špeditera - Nenad Franović (51) iz Bara i Jovo Anđelković (38) sa Kosova koji ima prebivališe u Baru, i skladištar Đorđe Vučetić (28) iz Bara. Iz Uprave policije je danas potvrđeno da su sva trojica sprovedeni u UIKS.

Nezakonitim radnjama prouzrokovana je šteta od skoro 1,7 miliona evra.

Tokom pregleda skladišta broj 2 Luke Bar ustanovljeno je da nedostaje 1.841 paket i 152 šteke cigareta različitih brendova, koje su u oktobru 2020. po nalogu Specijalnog državanog tužilaštva privremeno oduzete od jedne firme iz Podgorice.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su ova lica u poslednjih pola godine u više navrata otuđivali cigarete u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi.

Vučetić je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se Franović i Anđelković terete za krivično delo krijumčarenje.

- Nakon što je policiji 16. septembra prijavljeno od strane zaposlenih obezbeđenja AD Luke Bar da su na izlaznoj rampi kontrolisali vozilo u vlasništvu „Zenšped group“ d.o.o. kojim je upravljao špediter N. F. (51) iz Bara i špediter J. A. (38) iz Kosova sa prebivalištem u Baru a koji su prevozili veću količinu cigareta, policija je izvršila vanredni pregled skladišta broj 2 Luke Bar u sklopu slobodne carinske zone. Tom prilikom je ustanovljeno da nedostaje 1.841 paket i 152 šteke cigareta različitih brendova, koje su u oktobru 2020. po nalogu Specijalnog državanog tužilaštva privremeno oduzete od jedne firme iz Podgorice - navodi se u saopštenju Uprave policije.

Preduzimjaući dalje policijske aktivnosti identifikovana su lica odgovorna za ova dela.

Radi prikupljanja obaveštenja u službene prostorije su dovedeni Đ. V. (28) iz Bara, koji je skladištar u Luci Bar u navedenom skladištu, N. F. i J. A.

- Đ. V. je, sumnja se, koristeći svoj položaj skladištara ulazio u navedeno skladište i iznosio cigarete dok su N. F. i J. A. otuđenu robu, koristeći službeno vozilo špediterske firme, izvozili iz Luke Bar i transportovali na jedan parking prostor, gde su je predavali zasada nepoznatom licu za novčanu nadoknadu. Osumnjičeni su na ovaj način pričinili štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 1.692.174 evra, a po osnovu neplaćenih pripadajućih dažbina - saopštili su iz Uprave policije.

Po naredbi sudije Osnovnog suda u Baru policija je izvršila pretres stanova osumnjičenih i tom prilikom je kod Đ. V. pronađeno 25 komada muncije u ilegalnom posedu.

-Takođe, policija je juče obaveštena od strane radnika obezbeđenja AD Luke Bar da je u jednoj prostoriji skladišta broj 2 pronađeno 38 paketa cigareta za koje se pretpostavlja da potiču iz ovog skladišta. Daljim radnjama policije je utvrđeno da su te cigarete otuđene iz magacina gde su bile uskladištene pre pretresa - zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

BONUS VIDEO:

Smena pripadnika Rosu na administrativnom prelazu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)