CRNA GORA U PROBLEMIMA: Medojević tvrdi da je vlada deo tajne agende

Novosti online

21. 09. 2021. u 14:51

OVA Vlada Crne Gore je deo tajne nedemokratske agende vladavine male grupe ljudi, koji će vlast vršiti u svom interesu i u interesu njihovih vlasnika – globalne duboke države, smatra predsednik Pokreta za promene, jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

ЦРНА ГОРА У ПРОБЛЕМИМА: Медојевић тврди да је влада део тајне агенде

Foto: TV Pink printskrin

- Vlasnicima "Vijesti" nije smetalo da Vladu formiraju upravo sa delovima Crkve i tako direktno ugroze sekularni karakter države. Cilj vlasnika "Vijesti" nije da ispoštuju odvojenost države i Crkve, jer su upravo oni sa delovima Crkve izdilovali ovu Vladu - navodi Medojević.

Kako je istakao, Vlada koju podržavaju samo četiri poslanika (od 81) nije demokratska, protivustavna je i nelegitimna.

- Ova Vlada je deo tajne nedemokratske agende vladavine male grupe ljudi, koji će vlast vršiti u svom interesu i u interesu njihovih vlasnika – globalne duboke države. Dil prve i druge familije je sad postao javan i transparentan. Kako prevariti građane i dezavuisati njihovu izbornu volju. Bilo bi pošteno da vlasnici "Vijesti" javno kažu da izbore treba ukinuti i da nam ne treba ni skupština ni demokratija. Vladu treba da formiraju pripadnici dve porodice “nove crnogorske aristokratije”, koji su jedini “dostojni” da upravljaju zemljom - ocenio je Medojević.

Prema njegovim rečima, diktature, fašizam, nacizam, vojne hunte i svi ostali oblici nedemokratskih režima počivaju na ovoj ideji.

- Zato su ove bolesne ideje opasne i treba ih svakodnevno raskrinkavati i pojašnjavati - navodi Medojević.

Demokratski front je, kaže, demokratska politička grupacija koja poštuje izbornu volju građana i razume njihovu potrebu za sistemskim promenama i pravdom.

- Imamo svoj jasan reformski program i demontirali bismo bolesni sistem zasnovan na volji jednog čoveka. I to do temelja. Zabranili bismo rad DPS-a kao političkog krila mafije, ekstremističku i terorističku stranku koja se za svoje ciljeve bori nasiljem i kriminalom, pohapsili sve vodeće funkcionere bivšeg režima, i povratili opljačkani novac od građana i države. Otvorili dosijee UDBE i sproveli duboku lustraciju i iz institucija sistema eliminisali neprijatelje demokratije i one koji su sistematski i masovno kršili ljudska prava i slobode u prethodnom režimu - ističe Nebojša Medojević.

Demokratija je, naglašava, vlast građana.

- Vlada treba da odgovara samo građanima Crne Gore. Bolesne ideje globalnih nacista o vladavini kapitala moramo odbaciti i svoju zemlju razvijati u skladu sa našim načinom života, sistemom vrednosti i savremenim političkim i društvenim tokovima. Crna Gora mora biti demokratska i pravna država, da bi mogla da se integriše sa drugim demokratskim i pravnim državama, poštujući svoju suverenost, nezavisnost i svoje građane. Samo složno! Samo jako! Sloboda ili ništa - poručuje Medojević.

BONUS VIDEO: NE DAMO SVETINjE! Ori se pesma na Cetinju posle ustoličenja mitropolita Joanikija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a