"JAGUAR" POD LOVĆENOM? Cetinjski haos koordiniran preko sistema za prisluškivanje koji je nestao 2006. godine

V. KADIĆ

08. 09. 2021. u 07:19

DA li je u pripremi i koordinaciji akcija napada komita na Cetinjski manastir i izazivanje haosa na ulicama prestonice korišćen sistem za prisluškivanje koji je misteriozno nestao iz Petog vojnoobaveštajnog centra sa sedištem u Podgorici nakon referenduma 2006. godine?

ЈАГУАР ПОД ЛОВЋЕНОМ? Цетињски хаос координиран преко система за прислушкивање који је нестао 2006. године

Foto D. Milovanović

Nezvanično se priča da je to "koferče" bilo u igri i da su zbog toga iz bezbednosnog sektora države curile informacije, a kabinet Mila Đukanovića na čelu sa Veselinom Veljovićem imao sve podatke o akciji državnih organa "u rukavu". Jedan od lidera DF-a, Nebojša Medojević, kaže za "Novosti", da je još dok je bio član Odbora za bezbednost i odbranu informisan je da se taj sistem ne nalazi u vlasništvu Vojske Crne Gore, ali da nije ni u Srbiji.

Nebojša Medojević, Foto DF

 

- To je koferče koje bilo ko može da ponese sa sobom, a koje ima izuzetne operativne i tehničke karakteristike, jer može da se nosi u automobilu i da se iz njega prisluškuju telefonski i direktni razgovori. Sumnjam da je neko iz bivše vlasti oteo taj sistem i protivustavnog ga zloupotrebljava, prisluškujući nekadašnju opoziciju, novinare, nevladine organizacije, sve oponente Đukanovićevog režima, ali i poslovne konkurente, strane biznismene. To je vrlo opasna alatka i vrlo moćno oružje - upozorava Medojević.

On dodaje da na Odboru nikada nije uspeo da dobije odgovore na pitanje da li znaju gde je taj sistem.

- Čak ni tužilaštvo nakon naših sednica, ali ni posle javnih izjava o nestanku "jaguara" nikada nije pokrenulo istragu - podseća Medojević, navodeći da sumnja da je "jaguar" u rukama onih kod kojih ne bi smeo da bude.

Foto D. Milovanović

On sumnja da su protesti na Cetinju bili u organizaciji DPS-a po modelu ANTIFE - terorističke levičarske organizacije globalne duboke države: gume, molotovljevi kokteli, autonomna radio-veza, isturanje žena, gas maske, suzavac, marame preko lica, kapuljače, nepoznati organizatori.

- ANB nije profesionalno odradio svoj posao i ispratio aktivnosti ANTIFE u Crnoj Gori.

Radi se o veoma opasnoj ekstremističkoj levičarskoj organizaciji specijalizovanoj za ulične gerilske akcije, nasilje i terorom po gradovima. Dobro su obučeni, opremljeni specijalizovanom opremom i dobro plaćeni od strane Soroša i ostalih globalnih bankara duboke države - naveo je Medojević.

Foto D. Milovanović

Špijun

Pomoću "Jaguara" prati se pet hiljada telefonskih razgovora u minutu na daljinu i do sto kilometara! Prati bežičnu i komunikaciju pomoću žice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna