ČANAK STIGAO NA CETINJE: Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine došao "da se pobrine da protesti proteknu mirno"

Novosti online

03. 09. 2021. u 16:04 >> 16:14

POSLE skandaloznih najava da će doći na Cetinje, kao što su iz Vojvodine išli u Španski građanski rat da se bore protiv fašizma, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak stigao je u grad u kom će se u nedelju ustoličiti mitropolit Joanikije.

ЧАНАК СТИГАО НА ЦЕТИЊЕ: Лидер Лиге социјалдемократа Војводине дошао да се побрине да протести протекну мирно

Foto Tanjug

Iskusni politički lider poznat po agresivnom deklarativnom zalaganju za ljudska prava i toleranciju, došao je da sa komitama protestuje protiv verskog čina ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog, evidentno vređajući osnovna verska prava velikog broja građana Crne Gore.

Iako ne postoji nikakav drugi skup, osim neprijavljenog komitskog, Čanak se i ovom prilikom tobože zalaže za to da sve prođe mirno. Kao da incident mogu da naprave mitropolit i patrijarh SPC, a ne oni kojima se predsednik LSV pridružuje:


- Važno je da budem tamo i da obezbedimo da ti protesti budu građanski. Ono što može da se desi je varnica za uvođenje vanrednog stanja u Crnoj Gori, da bi onda to bio izgovor da se napravi zaokret u deinstitucionalizaciju, da zamrzne odnose sa NATO, traži pomoć od Srbije. Ako bi se molio nekome ili nečemu, to bi bilo da slučajno ne padne kap krvi jer će ona upaliti balkansko bure baruta i to samo zbog besramne potrebe za vlašću pojedinaca - objasnio je ranije za Tanjug svoju ulogu na Cetinju predsednik LSV.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO

"KOMITSKE" PROVOKACIJE SE NASTAVLjAJU: Krše sva pravila Cetinjskog manastira, policija ne reaguje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (20)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)