NOVAK POČASNI GRAĐANIN NIKŠIĆA: Predsednik opštine obrazložio svoj predlog

Novosti online

01. 09. 2021. u 13:24

DANAS je predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević prisustvovao sednici Komisije za dodelu javnog priznanja „počasni građanin”, na kojoj je obrazložio svoj predlog da se Novaku Đokoviću dodeli ovo značajno priznanje Nikšića.

НОВАК ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН НИКШИЋА: Председник општине образложио свој предлог

Foto: Tanjug

Predsednik Kovačević je istakao da je Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera u istoriji ovog sporta, pored vrhunskih sportskih rezultata, osvojenih 20 titula na grend slem turnirima, prepoznat kao  veliki humanista i filantrop.

Foto: V. K.

Ne zaboravljajući svoje porodične korene koji ga vežu za Nikšić i Crnu Goru, Đoković  je bio jedan od najvećih donatora za izgradnju hrama Svetog Arhangela Mihaila u Jasenovom Polju, jedan je od ktitora pravoslavnog hrama Svetog Atinogena na Vučjem dolu, a u jeku pandemije izazvane virusom korona učestvovao je u akciji doniranja respiratora Crnoj Gori. Svojim likom i delom je dostojan divljenja i uzor za sve generacije širom sveta, a dodelom priznanja „počasni građanin” Opština Nikšić želi da mu oda zahvalnost i veliko poštovanje, zaključio je Kovačević.

Komisija je većinom glasova prihvatila predlog predsednika Opštine i isti će biti razmatran na sednici Skupštine opštine Nikšić, koja je zakazana za 10. septembar 2021. godine. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković odmara na jahti Janka Tipsarevića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri