NAŠ PROBLEM ZA NJIH JE KAP, A NAMA ŽIVOT: Bivši radnici "Vektra Boke" protestuju, a privođenje menadžmenta im je očekivano

V. V.

30. 08. 2021. u 07:39

ZA bivše radnike "Vektra Boke" privođenje Dragana Brkovića, njegovih sinova Borisa i Bojana, kao i izvršnog direktora kompanije "Vektra" Milića Popovića, potom i određivanje zadržavanja Brkoviću, očekivan je sled događaja.

НАШ ПРОБЛЕМ ЗА ЊИХ ЈЕ КАП, А НАМА ЖИВОТ: Бивши радници Вектра Боке протестују,  а привођење менаџмента им је очекивано

Foto V. V.

Đorđe Rajak, predsednik NVO Bivši radnici "Vektra Boke", rekao je da uprkos ovakvom razvoju situacije oni ne odustaju od protesta koji su započeli 5. avgusta za ostvarenje svojih prava, najavljuju radikalizaciju i pozivaju građane Herceg Novog da im se pridruže 2. septembra pred hotelom "Plaža" i daju podršku i njima i očuvanju preostale imovine "Vektra Boke".

Rajak ističe da su radnici od početka ukazivali da se u "Vektra Boki" radi nezakonito, to su delimično i dokazali u sudskim procesima, ali je "klupko počelo da se odmotava" i zbog drugih stvari. Kako god bude, radnici će, dodaje, nastojati da ostvare svoja prava i naknadu za 240 porodica koje su ugrožene.

- Naš problem sa "Vektra Bokom" je za njih samo kap u svemu što su radili, a nama je to život - objasnio je Rajak i rekao da "Vektra Boka" ove godine nije uplatila ni cent za boravišnu taksu, za šta takođe imaju argumentovan dokaz. - Na kraju će se utvrditi da ni to nije bilo po zakonu. Nije ni prijava gostiju bila u redu jer su prijavili da ih je u julu bilo 757, a do 15. avgusta 575. Ukupno su prijavili 10.000 noćenja, što je 30 odsto od ostvarenog.

Alternativa Crna Gora podnela je nedavno krivične prijave kod Osnovnog suda u Herceg Novom protiv bivših direktora Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore Predraga Počeka, Penzijsko-invalidskog fonda Dušana Perovića, Zavoda za zapošljavanje Zorana Jelića, zatim bivšeg ministra održivog razvoja i turizma Predraga Sekulića i izvršnog direktora "Vektra Boke" Dragana Brkovića. Prijave su podneli, jer je Brković, kako navode, uz njihove potpise kojima su to "aminovali" postao vlasnik "Vektra Boke", tako što je kao garanciju za investiciju u hotele vredne 60 miliona evra dao zemlju pored Kolašina površine 40.565 kvadrata i poslovne prostore na Žabljaku od 1.058 kvadrata, a njihova vrednost nije ni približna u odnosu na stečenu imovinu. Iz Alternative navode da je jasno da je reč o "koruptivnom ugovoru sa ciljem sticanja protivpravne koristi".

DUGOVANjA

- "VEKTRA Boka" za poreze i doprinose radnicima duguje više od 1,7 miliona evra, a ukupna dugovanja dostižu skoro četiri miliona - navode u Aletrnativi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati