UHAPŠENA SVASTIKA DUŠKA KNEŽEVIĆA: Srpske službe postupile po poternici NCB Interpol Podgorica

M. S./S.Đ.

24. 08. 2021. u 13:30

JUČE je u Republici Srbiji slobode lišena Svetlana Mijatović (58) državljanka Republike Srbije, svastika Duška Kneževića, po međunarodnoj poternici NCB Interpol Podgorica, saopštila je Uprava policije Crne Gore, naglašavajući da je ona uhapšena shodno bilateralnom ugovoru zaključenom između Crne Gore i Republike Srbije, koji reguliše pitanja izručenja sopstvenih državljana.

УХАПШЕНА СВАСТИКА ДУШКА КНЕЖЕВИЋА: Српске службе поступиле по потерници НЦБ Интерпол Подгорица

V. Danilov

- Međunarodna poternica raspisana je u cilju obezbeđivanja prisustva S. M. u krivičnom postupku koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije, produženog krivičnog dela utaja poreza i doprinosa i produženog krivičnog dela pranje novca - kažu iz Uprave policije Crne Gore.

Mijatović je obuhvaćena optužnicom protiv vlasnika ''Atlas grupe'', Duška Kneževića, koji je posle sukoba sa Đukanovićem i njegovom vlašću pobegao u London.

Kako saopštava crnogorska policija, nakon raspisivanja međunarodne poternice nadležne službe Uprave policije sprovođenjem ciljane potrage ostvarivale su intezivnu međunarodnu saradnju sa nadležnim organima Republike Srbije i međunarodnim partnerima drugih zemalja, što je na kraju rezultiralo lociranjem i lišavanjem slobode osumnjičene. 

- Ona je, kako se sumnja, postala član kriminalne organizacije u okviru koje je po nalogu organizatora kriminalne organizacije prihvatila da, zajedno sa drugim licima, učestvuje u pribavljanju kredita za koje je znala da neće biti vraćeni iz sopstvenih sredstava već putem depozita drugih pravnih lica, pri čemu nije stvorena niti je postojala obaveza okrivljene da vrati kreditna sredstva tim pravnim licima. Na taj način ona je prikrila ostvareni prihod od više stotina hiljada evra, na koji iznos nije prijavila i platila porez na dohodak, da bi potom vršila prenos novčanih sredstava dobijenih od kredita i od tog novca koristila sredstva koja predstavljaju utajeni porez sa znanjem da je pribavljen kriminalnom delatnošću, a sve u nameri da prikrije i lažno prikaže poreklo novca koji je koristila za lične potrebe - saopštila je Uprava policije Crne Gore, povodom hapšenja državljanke Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki