PRVI KRUZER NAKON EPIDEMIJE UPLOVIO U BAR: Na brodu samo vakcinisani turisti

B. D.

18. 08. 2021. u 08:49

U BARSKU luku jutro je uplovio prvi kruzer kojim su u Bar doputovali turisti nakon epidemije korona virusa.

ПРВИ КРУЗЕР НАКОН ЕПИДЕМИЈЕ УПЛОВИО У БАР: На броду само вакцинисани туристи

Foto: B. D.

Na putničkom brodu “La belle de l‘Adriatique” je 90 putnika.

Kruzer je jutros u 7 časova uplovio u barsku luku, a na gatu Port of Adria ostaje do podne. U međuvremenu turisti će organizovano u dve grupe obići Stari grad Bar i Staru maslinu. "Novosti" saznaju da nakon epidemije korona virusa na putovanja kruzerima mogu samo oni koji su vakcinisani. To je uslov i za posade.

Foto: B. D.

 

-Svi putnici koji su jutros kruzerom doputovali u Bar su potpuno vakcinisani. Posada, takođe. Na kruzeru i tokom izlaska, poštuju se propisane mere i preporuke. Tokom izlaska sa kruzera svi turisti su imali maske - potvrđeno je "Novostima".

Potvrđeno nam je da su u septembru planirana još tri uplovljenja  “La belle de l‘Adriatique” – 1. septembra, a potom 15. i 29. septembra.
Poslednji kruzer sa putnicima u Bar je uplovio 11. oktobra 2019. godine. Inače, ti kruzeri su bili kapaciteta preko 1.300 putnika, oko 600 članova posade
U međuvremenu, na gatu Port of Adria nekoliko kruzera su u raspremi čekajući povoljniju epidemiološku situaciju na globalnom nivou i “oživljavanje” kruzing turizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega