IGOR DAMJANOVIĆ ZA "NOVOSTI": Može li se novi Tužilački savet uhvatiti u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom u Crnoj Gori?

V.K

09. 08. 2021. u 11:49

MOŽE li se novi Tužilački savet uhvatiti u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom kako to gromoglasno najavljuju iz partije Alekse Bečića – Demokratske Crne Gore?

ИГОР ДАМЈАНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Може ли се нови Тужилачки савет ухватити у коштац са организованим криминалом и корупцијом у Црној Гори?

Foto Privatna arhiva

Tim pre što se radi, kako deo vlasti ocenjuje, uglavnom o kadrovima iz vremena bivšeg režima – Đurđini Nini Ivanović, državnoj tužiteljki u Vrhovnom državnom tužilaštvu, Sanji Jovićević (specijalna tužiteljka u SDT), Tatjani Begović, državnoj tužiteljki u VDT u Podgorici i Nikoli Samardžiću, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

Politički analitičar Igor Damjanović kaže za „Novosti“ da to što je prošlo jedanaest meseci od parlamemtarnih izbora, a Milivoje Katnić je i dalje glavni specijalni tužilac predstavlja najbolju ilustraciju nemoći, odnosno odsustva želje vlade Zdravka Krivokapića i onog dela parlamentarne većine da krene u borbu protiv kriminala i korupcije.

- Svi koji su u februaru poklekli pod pritiskom ambasadora Nemačke Roberta Vebera i odustali od usvajanja pripremljenih tužilačkih zakona, koji bi Katnića i njegovu korumpiranu ekipu sklonili iz tužilaštva, napravili su već neporavljivu štetu. U odbijanju Demokrata da glasaju za izbor Tužilačkog saveta u punom kapacitetu, po svoj prilici, kao i u februraru, stoji uticaj Roberta Vebera i drugih zapadnih ambasadora. Moćni zapadni ambasadori očigledno zbog nekih ranijih zasluga u procesu "Državni udar" čuvaju Milivoja Katnića - ocenjuje za “Novosti” politički analitičar Igor Damjanović, dodajući da je takođe moguće da sprečavaju izbor dr Nikole Bulatovića, istaknutog advokata odbrane u postupku “državni udar, u Tužilački savet.

- Demokrate nisu navele nijednu zamerku na račun stručnosti i ugleda dr Bulatovića, sem to što je u montiranom postupku zastupao lidere DF-a i doprineo da se javnost upozna sa skandaloznim i nečasnim postupanjem Milivoja Katnića i njegovih saradnika, a montirana optužnica pade pred Apelacionim sudom - podseća on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić