KNEŽEVIĆ: Krivokapić "da vrati loptu" ili protesti u septembru!

V. K.

23. 07. 2021. u 14:55

MILAN Knežvić, jedan od lidera Demokratskog fronta, saopštio je na sednici skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, da će taj politički savez u septembru da izađe na proteste.

КНЕЖЕВИЋ: Кривокапић да врати лопту или протести у септембру!

Foto DF

Knežević je pitao Zorana Brđanina, direktora Uprave policije, kako će ih policija tretirati.

- Na poslednjoj sednici, dok smo još učestvovali, u ime Demokratskog fronta poručili smo premijeru Zdravku Krivokapiću da ukoliko nastavi sa ovako jednom isključivom politikom, ignorišući činjenicu da je 27 poslanika za novu Vladu i novog premijera, uporedio to sa fudbalskom utakmicom u kojoj je on odneo loptu kući i popeo je na tavan, to mi u Zeti kažemo na petar. Mi smo mu poslali poruku da, ukoliko nešto ne promeni, da ćemo sa narodom koji ga je izabrao, tražiti od njega i poći da vrati tu loptu sa petra, ili da je mi skinemo. U figurativnom smislu. Ne mislim da mu idemo direktnoo u kuću, ali mislim da, verovatno u septembru organizujemo proteste protiv ovakvog jednog poimanja demokratije i doživljaja svega onoga što je na spoljnom i unutrašnjem planu realizovano, to jest, bolje reći nije realizovano - rekao je Knežević, koji je pitao Brđanina kako će policija reagovati kad DF sa narodom  krene da vraća loptu sa petra.
- Da li ćete to da radite kao što je to radio kolega Raško Konjević 2015. godine, ili kao što se radilo 2016. i 2017. godine, ili ćete da u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima tretirate i primenjujete zakon na način da nam se dozvoli mirno okupljanje? To je veoma važno za DF i u značajnoj meri određuje naše stavove prema vama u budućem periodu - pitao je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu