SNAŽNA BESEDA MITROPOLITA JOANIKIJA U BIJELOM POLJU: Bili smo najjači u trenutku kada su naša crkva i vera stavljene van zakona

Novosti online

12. 07. 2021. u 23:07

MITROPOLIT Joanikije, episkop budimljansko-nikšićki Metodije i mileševski Atanasije su danas u Bijelom Polju, vodili veliku svenarodnu litiju u čast Petrovdana, slave Crkve Svetih apostola Petra i Pavla iz 12. veka.

СНАЖНА БЕСЕДА МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Били смо најјачи у тренутку када су наша црква и вера стављене ван закона

Foto: Mitropolija

Tom prilikom mitropolit je održao besedu.

- Nemamo običaj da brojimo i prebrojavamo, već ono što se vidi golim okom, bilo je bar oko pet hiljada ljudi. Velika Petrovdanska litija u Bijelom Polju svake godine napreduje. Imamo veliki blagoslov za ovu litiju, koju smo obnovili pre 19 godina, koja traje i koja će se hvala Bogu nastaviti. Koliko lepote, mladosti, molitvi, koliko su nam dale snage litije, najbolje smo videli u momentu kada su naša crkva i vera bile stavljene van zakona i kad joj je bila namenjena sudbina da nestane.

Tada smo se sabrali, ali smo se sabrali  oko Hrista, i tada smo bili najjači, a on nas je osnažio silom svog časnog krsta, preporodio nas i međusobno nas izmirio. To je veliki blagoslov ne samo za Bijelo Polje već Celu Crnu Goru. Zahvaljujem vam se na tome - naglasio je mitropolit Joanikije, a onda pozdravio episkopa mileševskog Atanasija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)