NEKA VAM JE SREĆAN DPS! Slaven Radunović najavio bojkot rada Skupštine - "Desila se velika prevara glasača od 30. avgusta!"

M.S.

17. 06. 2021. u 22:15

U SKUPŠTINI Crne Gore večeras je izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

НЕКА ВАМ ЈЕ СРЕЋАН ДПС! Славен Радуновић најавио бојкот рада Скупштине - Десила се велика превара гласача од 30. августа!

Foto: Printskrin

Rezolicija je usvojena sa 55 glasova za, protiv je bilo 19 poslanika, a udržanih 7.

Rezolucija podrazumeva, između ostalog, da parlament osudi i priznaje da se u Srebrenici jula 1995. godine desio genocid, da to Skupština Crne Gore najoštrije osuđuje, da se zabranjuje javno negiranje postojanja i umanjenje genocida, da se 11. jul proglasi danom sećanja na žrtve.

Nakon što je usvojena Rezolucija i smenjen ministar Vladimir Leposavić, šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović najavio je bojkot rada Skupštine.

- Desila se velika prevara glasača od 30. avgusta. Napravljena je neprincipijelna koalicija DPS-a i delova Vlade Crne Gore i zbog toga pozivam ovog momenta sve koji su dobili glasove 30. avgusta građana Crne Gore da se oslobodiMo DPS-a i sa njiima ne gradimo Crnu Goru da se u najkraćem roku skupimo i donesemo odluku šta ćemo dalje jer smo svi i dalje živi i zdravi i svi smo dobili glasove građana Crne Gore koji nisu očekivali da će DPS smenjivati naše ministre. Do tada dok se ne govorimo o tome nećemo ulaziti više u plenum. Ako imate bilo ko ovde novu većinu samo izvolite sa njima. Ko oće sa Frontom može sa nama da se dogovori o svemu. Ovo isto važi i za parlament i za rukovodstvo parlamenta u slučaju da se oglušite o ovo što vam govorimo. Sada resetujemo stanje na nulu i tražimo novi dogovor. Pozdravljamo vas i neka vam je srećan DPS - rekao je Radunović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati