SMENJEN VLADIMIR LEPOSAVIĆ: Evo koliko je poslanika glasalo protiv ministra pravde

M.S.

17. 06. 2021. u 21:01

MINISTAR pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić smenjen je u Skupštini Crne Gore.

СМЕЊЕН ВЛАДИМИР ЛЕПОСАВИЋ: Ево колико је посланика гласало против министра правде

Foto: Printscreen/RTS

Za njegovu smenu po predlogu premijera Zdravka Krivokapića glasala su 43 polanika, protiv je bilo 27 poslanika koalicije oko DF, a uzdražnih 10!

-U našem parlamentu desila se nečuvena prevara birača koji su glasali da se DPS otera sa vlasti. Večeras je DPS sa delovima neprincipijelne koalicije smenio ministra Leposavića i pokrao izbornu vođu građana. Mi međutim imamo i dalje 42 glas. Pozivam sve one koji su glasali za DF i za smenu DPS da se dogovorimo šta dalje.

Do tada nećemo učestovati u plenumu. Srećan vam DPS - kazao je šef Poslaničkog kluba DF Slaven Radulović, posle glasanja o smeni Leposavića.

Uzdržani su bili poslanici iz Koalicije ''Mir je naša nacija'' okupljeni oko Demokrata, dok su za smenu glasali Đukanovićevi polanici koje je u salu uveo Duško Marković, poslanici Bošnjačke stranke, SDP i BS, svi iz bivše vlasti koja je prethodne tri decenije ''upravljala'' Crnom Gorom.

KRIVOKAPIĆ - NAPRAVIO SAM GREŠKU

- Ja sam napravio grešku i imam pravo da je ispravim, da sam znao da će moj izbor biti doveden u ovakvu situaciju, birao bih nekog kao što je Momo Koprivica - rekao je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić o svom zahtevu za razrešenje ministra pravde Vladimira Leposavića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)