KRIMINAL NEĆE POBEDITI DRŽAVU: Poruka Abazovića na prvoj sednici Biroa za operativnu koordinaciju

M. S.

15. 06. 2021. u 20:05

NA prvoj sednici Biroa za operativnu koordinaciju (BOK) dogovorene su aktivnosti i strategija rada svih bezbednosnih službi u Crnoj Gori, koje će prioritetno biti usmerene protiv rada organizovanih kriminalnih grupa i njihovih povezanih aktivnosti.

КРИМИНАЛ НЕЋЕ ПОБЕДИТИ ДРЖАВУ: Порука Абазовића на првој седници Бироа за оперативну координацију

Foto: Vlada CG

Snažna borba protiv organizovanih kriminalnih grupa, šverca cigareta i istrage napada na novinare biće prioritetne aktivnosti bezbednosnih službi u narednom periodu, čulo se u utorak na konstitutivnoj sednici Biroa kojom je predsedavao potpredsednik Vlade Dritan Abazović.

- Sednici BOK prethodio je jutrošnji ulazak specijalnih jedinica Sektora za borbu protiv kriminala u Luku Bar, u sklopu aktivnosti suzbijanja šverca cigareta. Na prvoj sednici BOK-a dogovorene su aktivnosti i strategija rada svih bezbednosnih službi u Crnoj Gori, koje će prioritetno biti usmerene protiv rada organizovanih kriminalnih grupa i njihovih povezanih aktivnosti. Nijedna kriminalna grupa u Crnoj Gori neće i ne može biti jača od države, a bezbednosne službe će kroz pojačan operativni rad i saradnju sa međunarodnim institucijama preduzeti sve aktivnosti na intenziviranju i konkretizovanju te borbe - ukazano je na sednici BOK-a.

Biro za operativnu koordinaciju (BOK) formiran je početkom meseca, a Abazović je izabran za predsednika. Pored njega u Birou su i direktori Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) i Uprave policije (UP), Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma, načelnici Generalštaba Vojske Crne Gore, Odeljenja za vojno obaveštajne i bezbednosne poslove Ministarstva odbrane, sekretar Veća za nacionalnu bezbednost i generalni direktor Direktorata za bezbednosno zaštitne poslove i nadzor Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)