KATNIĆ ODGOVARA RADUNOVIĆU: Nisu ispunjeni uslovi za moju penziju

M. S.

07. 06. 2021. u 19:30

NISU ispunjeni uslovi za njegovu penziju. To bila najsrećnija vest za kriminalce.

КАТНИЋ ОДГОВАРА РАДУНОВИЋУ: Нису испуњени услови за моју пензију

Foto: Printskrin Youtube

Ovo je na skupštinskom zasedanju izjavio Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, odgovarajući na ''čestitku'' povodom šefa Poslaničkog kluba DF, koja mu je upućena povodom odlaska u penziju 12. juna.

- Kada je reč o penziji, mene nije niko pobedio. Moje pravo, da li su mi se uslovi za starosnu penziju pretvorili u obavezu-jasna je bila Venecijanska komisijia da mi se mora garantovati mandat. Međutim, i pored toga nisu ispunjeni uslovi, do te mere da se ja osećam vrlo neugodno što ovo moram da kažem, da neki poslanici ne razumeju penzijski i staž osiguranja, kazao je Katnić ističući da ima 36 godina staža i 64 godine, te da ima pravo da radi do 66. godine.

- Ovo o smanjivanju za beneficirani radni staž-da bi taj staž mogao postati staž osiguranja, on mora biti predviđen kao takav, mora biti predviđen zakonom o PIO kao obaveza i mora biti plaćen. Meni nije plaćen jedan cent za to osiguranje - istakao je Katnić.

- Jesmo te nadmudrili, ali te mi ne teramo u penziju - replicirao je Radunović, citirajući član devet Zakona o tužilaštvu kojim je predviđeno da kad tužilac ostvari pravo na starosnu penziju, prestaje mu funkcija tužioca i poručio Katniću da može da se bavi advokaturom ili “sađenjem luka”, što je on ranije preporučivao opoziciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić