KATNIĆ USKORO POSTAJE PROŠLOST: Specijalni tužilac od 12. juna mora u penziju

M. S.

07. 06. 2021. u 16:22

GLAVNI specijalni tužilac Milivoje Katnić, moraće po sili zakona da ode u penziju 12 juna ove godine! Srećom, od toga datuma nećemo ga više gledati na tom mestu.

КАТНИЋ УСКОРО ПОСТАЈЕ ПРОШЛОСТ: Специјални тужилац од 12. јуна мора у пензију

Foto: Arhiva

Ovo je u ponedeljak popodne kazao predsednik poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović, tokom rasprave o godišnjem izveštaju o radu Tužilačkog saveta i Dravnog tužilaštva za 2019. i 2020.godinu, naglašavajući sa osmehom da jenova vlast donošenjem Zakona o tužilaštvu napravili pobedu posle neke vrste nadmudrivanja.

- Po članu 9 Zakona o tužilaštvu koji smo usvojili kada ispuni uslove za penziju, tužilac ide u penziju. Kako su objavljene u Službenom listu i izmene Zakona o radu kojim se reguliše i beneficirani radni staž, informišem vas da je 6.maja 2021. Katnić napunio 64 godine života, ima preko 41 godinu staža osiguranja i kako mu se starosna granica za prestanak radnog odnosa snižava po sili zakona za skoro četiri godine, 12.juna 2021. po sili zakona mu prestaje funkcija - kazao je Radunović, ističući da se poslanici ''danas bave jednom od najgorih institucija u pravnom sistemu, navodeći da je tužilačka organizacija jedna od najvećih blokada na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji''.

Radunović je utvrdio da je tužilaštvo organizacija koja se u velikom broju slučajeva bavila skrivanjem slučajeva, i borbom protiv političkih potivnika svojih nalogodavaca, sumnjivim odnosom prema kriminalnim grupama, organizacijom koja je imala i veliku aferu generalnog sekretara koji je optužio VDT Ivicu Stankovića za korupciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)