MANDIĆ SE OBRATIO NA MOLBU JOANIKIJA: Želimo u duhu zajedništva da nastavimo naše odnose

M. SEKULOVIĆ

03. 06. 2021. u 09:32

LIDER Nove srpske demokratije i DF Andrija Mandić, poslao je pomirljive poruke, sa večere koju je upriličio mitropolit Joanikije, nakon veličanstvenog dočeka i večernje službe u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, ali i zatražio pomoć novog poglavara Mitropolije, naglasivši da u vremenu koje je pred nama, mitropolit ima ulogu više, pa da očekuje da pomogne nama koji imamo nesporazum da pronađemo neka rešenja.

МАНДИЋ СЕ ОБРАТИО НА МОЛБУ ЈОАНИКИЈА: Желимо у духу заједништва да наставимо наше односе

Andrija Mandić / Foto Tanjug

- Večeras ste svima nama poslali jasne poruke, a mi želimo u tom duhu zajedništva da nastavimo naše odnose koji su u jednom periodu bili narušeni. Odnosi sa onima koji se bave politikom i donese odluke u ime naroda, kazao je Mandić, koji se sinoć na molbu mitropolita Joanikija obratio prisutnima nakon svečane večere, koju je za priredio novoproglašeni mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, kojoj je prisustvovao i premijer Zdravko Krivokaoić predsednik Skupštine Aleksa Bečić, lideri DF,  SNP, sa saradnicima...

- Među nama su u ovom vremenu pale teške reči, krupni izazovi ali vam mogu reći, u ime grupe ljudi koju ja predstavljam, da smo spremni da radimo zajedno i da nađemo bratsko rešenje. Spremni smo da uvažimo druge ali očekujemo i da mi budemo uvaženi, kazao je Mandić, koji je naglasio da ''ako ne dođemo do zajedničkog rešenja, uvek će odlučivati volja naroda''.

Foto: Printskrin

- Ja se ne plašim volje narodne, ja znam da je ona prelomila 30. avgusta kada se završilo sa bivšim režimom i taj se režim nikada više neće vratiti, koliko god da se vodi kampanja da će taj bezbožni režim naći način povratka na vlast. Ali da ne bi ispitivali to ujerenje, najbolje je, kaže Mandić, da pronađemo bratsko zajedništvo, slogu i zajedničku reč.

- Hvala Vam na ovoj velikoj časti koju ste mi dali da se obratim. Pretpostavio sam da niste želeli da govorim kao naš brat Milisav Popović, koji je pričao o našim drugim vjednostima i prošlosti, već da čujete i Vi i svi koji su se ovdje okupili kako mi to gledamo da sutra idemo bratski, ruku pod ruku. Mi smo spremi da se uhvatimo u bratsko kolo, bez obzira što se ono u jednom trenutku prekinulo, kazao je Mandić.

Foto: Printskrin

- U meni i ljudima koje predstavljam uvek ćete imati članove Crkve koji će da uvaže i Vas i Vašu reč. Vama neka je srećan ovaj početak. Vaš prethodnik mitropolit Amfilohije ostavio je jedno veliko delo iza sebe i danas sa ponosom pominjemo njegovo ime. Ovo je sada vrieme koje ćete Vi da obeležite i kao što je mitropolit Amfilohije nalazio odgovore za ono što je iza nas, u ovom vremenu ste, Vi dužni da pronađete odgovore, kazao je Mandić obrativši se mitropolitu Joanikiju.                 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)