REZOLUCIJA O SREBRENICI USMERENA PROTIV SRBA: Poslanik DF Jovan Vučurović o posipanju pepelom DPS satelita i političkih piljara

V. K.

24. 05. 2021. u 16:46

POSLANIK Demokratskog fronta Jovan Vučurović je prokomentarisao najavu usvajanja rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici od strane parlamenta Crne Gore.

РЕЗОЛУЦИЈА О СРЕБРЕНИЦИ УСМЕРЕНА ПРОТИВ СРБА: Посланик ДФ Јован Вучуровић о посипању пепелом ДПС сателита и политичких пиљара

Foto: V. Kadić

- Ta takozvana rezolucija je usmerena protiv srpskog naroda, ali služi i za dnevno političke potrebe DPS i satelita, i zaista je neodgovorno žrtve koristiti u tu svrhu. Međutim, to su stranke koje su zavisile od nepotizma, privilegija, klijentelizma, korupcije, i nakon gubljenja vlasti nestala je mogućnost da i dalje na taj način funkcionišu i maltretiraju narod, pa su procenili da kroz teme koje podstiču omraze i podele mogu i dalje  da budu primećeni na političkoj sceni. Smatram da URA nije trebala da im daje priliku za ovu raspravu i da glasa za jednu takvu rezoluciju, ali to je stvar njihove procene. U Srebrenici se nije dogodio genocid, već zločin kakvih je bilo na svim stranama u tom krvavom sukobu. Može se izglasati stotinu ovakvih rezolucija, ali se istina ne može poništiti, a Srbe niko i nikad ne može predstaviti kao genocidan narod, jer smo mi među onim narodima koji su najviše stradali u prošlom veku, a koji su pobednici u oba svetska rata. Nismo dali 1992. godine da nam se ponovi 1941. godina, i u odbrambeno-otadžbinskom ratu smo uspeli da pružimo veličanstven otpor i stvorimo našu Republiku Srpsku. To nam niko ne može oduzeti, iako pokušavaju sa raznih strana, od ovih političkih piljara u Crnoj Gori u vidu DPS i satelita do esktremističkih krugova u Sarajevu - kaže za „Novosti“ Vučurović.

Predlog nove rezolucije o Srebrenici parlamentu je podnela grupa poslanika među kojima su pripadnici opozicione Bošnjačke stranke, DPS-a i SDP-a, koje su bile na vlasti u proteklih 30 godina.

Predlogom rezolucije se traži "najoštrija osuda genocida u Srebrenici", potvrda da se genocid dogodio na tlu Evrope nakon Drugog svetskog rata u kojem je, kako se navodi, preko 8.000 civila bošnjačke nacionalnosti, što i dalje nije utvrđeno nezavisnim istragama.

Predlogom rezolucije, koji je objavljen na zvaničnom skupštinskom portalu, traži se zabrana javnog negiranja "postojanja ili umanjenje genocida u Srebrenici".

Verovatno najzanimljivije je da će u Crnoj Gori 11. juli biti proglašen "Danom sećanja na žrtve Srebrenice".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)