КАД ХУМАНОСТ ПАЛИ СИЈАЛИЦЕ: Породица Тот-Докић из Мокрина четири године без струје; помоћ покренуле Кикинђанке из групе "Маме солидарно"

Р. ШЕГРТ

15. 03. 2021. у 16:14

ПОРОДИЦА Тот-Докић са петоро малолетне деце, после четири године живота у кући без струје на периферији Мокрина, коначно може да одахне. Захваљујући хуманости других, струја ће стићи у њихов трошни дом, где су до сада Весна Докић и Ненад Тот, са петоро малишана старости од три месеца до пет година, живели уз светлост свеће.

КАД ХУМАНОСТ ПАЛИ СИЈАЛИЦЕ: Породица Тот-Докић из Мокрина четири године без струје; помоћ покренуле Кикинђанке из групе Маме солидарно

Фото Приватна архива

За нови електрични прикључак највише могу да захвале хуманим Кикинђанкама из групе "Маме солидарно". Оне су анимирале предузетнике из Кикинде, који су на рачун ЕПС уплатили 69.300 динара, колико и кошта нови прикључак. Сакупиле су још новца и Весни купиле машину за веш, да одећу више не пере у кориту и хладној води. Та вест Весну Докић је развеселила и - расплакала.

- Одавно нисам овако била срећна. То је најлепша вест коју сам чула у последње време. Најстарији син већ је тражио да му купимо телевизор који ће стајати на зиду. За нас је то био само сан, који се остварио захваљујући помоћи добрих људи - кроз сузе је, за "Новости", рекла Весна.

Породица је успела самостално да измири ранији дуг за струју од 56.000 динара, али Весна и Ненад никако нису могли да сакупе довољно пара и за нови прикључак, јер ниједно нема стално запослење. Они живе од дечјег додатка и узгајања стоке.

- Велику подршку дала нам је Верица Филипов, предузетница која је позвала своје колеге да финансијски подрже ову акцију, што су они радо прихватили. За мање од 48 сати уплатили су новац за прикључак. Један електричар ће бесплатно урадити нову инсталацију, а приватна фирма ће проверити инсталације и издати атест, што је неопходна процедура. Када се то заврши, ЕПС ће у року од 45 дана прикључити струју - објаснила нам је ток радњи Тања Богарошки, чланица групе "Маме солидарно".

Фото Приватна архива

Новчану помоћ за њих су сакупили и КУД "Мокрин", а 10.000 динара послао је Кикинђанин који већ дуго живи у Хрватској. Прилоге су дали и хумани појединци.

ДОНИРАЈУ НОВАЦ И ОД "ФРУШТУКА"

- ОД преосталог новца који смо сакупиле, купићемо све што је потребно за нову инсталацију - наводи Тања Богарошки.

Група "Маме солидарно" у фебруару је организовала хуманитарни "Банатски фруштук" на којем су од продаје колача суграђанима у Кикинди сакупиле 37.410 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)