И ФИНЦИ КУМОВАЛИ БОМБАМА НА СРБИЈУ Др Пирко Турпеинен Сари: Обмане Хелене Ранте о Рачку допринеле косовској независности

Драган Вујичић

29. 11. 2020. у 16:00

И ФИНЦИ КУМОВАЛИ БОМБАМА НА СРБИЈУ Др Пирко Турпеинен Сари: Обмане Хелене Ранте о Рачку допринеле косовској независности

Фото Д. В.

МОГУ ли се Холокауст и геноцид догодити под покровитељством Уједињених нација када НАТО гарантује сигурност људи, а Европска унија законитост? Питање се чини апсурдним, али одговор је, нажалост: да, може.

То се догодило српском народу на Балкану у ратовима деведесетих - гласе прве реченице нове књиге Пирко Турпеинен Сари, некадашње финске политичарке и једног од најпризнатијих психолога у овој земљи.

Докторка Пирко књигу "Дозвола за окрутност" промовисала је прошле недеље у Градској библиотеци Хелсинкија. Ово јој је друга књига о ратним несрећама нашег народа, а прву из 2018. "Касапин, кољач и комуниста", где Ратка Младића сврстава уз најзначајније Финце у историји, маршала Манерхајма и револуционара Кулерво Манера, промовисана је и у Београду прошле године. Ново дело угледне финске социјалдемократкиње плод је, како каже, деветогодишњег истраживања, што на терену Балкана, што по архивама ЕУ, НАТО и резолуцијама УН.

- У "Дозволи за окрутност" покушавам да одговорим пре свега мом народу на следећа питања: Како је могуће да финско Министарство спољних послова скрива кључне доказе о Рачку због којих се председник Бил Клинтон осећао слободно да започне бомбардовање? Такође, разматрам чињеницу да је председавајући мисије ОЕБС на Косову, Вилијам Вокер, приликом откривања своје статуе 2017, у присуству председника Косова Хашима Тачија, рекао да је и пре почетка рата имао мишљење да Косово треба да припадне Албанији - каже у разговору за "Новости" Турпиенен Сари.

СТРАХОТЕ НАТО бесомучно сејао смрт пуних 78 дана, Фото З. Јовановић

Додаје да детаљно пише и о расистичким ставовима Хелене Ранте и њеном понашању које је одредило судбину једног народа и указује на све њене лажи и обмане у извештајима УН.

- У четрдесетак поглавља враћам се на љутњу нашег професора медицине Анти Пентиле на понашање особља финског Министарства спољних послова. Како је могуће да НАТО бомбардује Југославију, иако је то било против свих стандарда саме Алијансе? Упркос свим доступним изворима, не успевам да схватим - истиче др Пирко.

Како говори Финкиња, у књизи анализира међународну конференцију о међународном праву и правно штиво настало са скупа: Косово и међународно право, професора Петера Хилполда.

Ту је "јасно као дан" да никакве основе није било да се Косову призна држава, јер је изграђена на тероризму.

- Из моје перспективе чини ми се да је питање Сребренице и наводног српског геноцида најважније и за вас Србе и за Европу. Тачно је да историју пишу победници, али без истине нема ни цивилизације - истиче наша саговорница. - У књизи сам сабрала десетину најпотреснијих извештаја о страдању Срба из сребреничког краја од 1992 до 1995. како би моји сународници разумели шта се догодило. Поздрављам међународну комисију за истраживање чињеница о догађајима везаним за српске судбине у овом градићу и у Сарајеву и мислим да ће професори Израели и Гидеон Грајф успети да разбију лажне митове.

ДРУГА ИСТИНА

- У КЊИЗИ причам и о "добром" Финцу, нашем бившем председнику Мауну Коивисти, који је и сам написао књигу "Друга истина о Косову" - каже др Пирко Турпеинен Сари. - За 12 година председниковања, до 1994, није дозвољавао да се земља сврста на неку од страна балканског сукоба.

Упозоравао је наше политичаре колико је погрешно што се навијачки одређују и слепо следе "савезнике".

Пирко Турпеинен Сари поглавља посвећује и "законским решењима" отимања српске имовине у Хрватској, а потом на Космету. Примећује да су - идентична:- Кушнер је учио од Хрвата како да отме српске куће, станове, земљу. Ова два процеса су идентична са законима који су створени да одузму српску имовину у фашистичкој Хрватској током Другог светског рата. Такође, детаљно описујем историјат илегалних недемократских сепаратистичких метода косовских Албанаца, против легитимне српске владе.

ИЗДАВАЧ СУПРУГ

ДР Пирко Турпеинен Сари већ годинама редовно пише блог који има хиљаде читалаца. Преко њега упознала је мноштво Европљана и Американаца који су службовали на Балкану, или су и даље у некој од међународних организација и у њима има најбоље изворе и саговорнике за истраживања:

- Издавач моје књиге је фирма мог супруга. Помаже када сте жена угледног новинара. Има одјека у јавности.

Финска политичарка и супруга тамошњег угледног новинара Мауна Сарија жали што је извештај Мартија Ахтисарија који је за тренутак пољуљао косовску независност, практично заборављен у "великим" медијима. На успостављање Специјалног суда за ОВК и процесуирање албанских злочинаца гледа са скепсом јер су у питању "америчке (политизоване) судије".

- Ви Срби сте поново били прва жртва тзв. Велике Немачке, Кола и Кинкела, и од тада цела Европа клизи пут новог нацизма - закључује др Турпеинен Сари.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)