„СРБИКОСИ“ БОДРЕ НОВАКА: Зрењанинац Срђан Вуковић навијао у финалу Ролан Гароса

Богољуб Грујић

25. 10. 2020. у 07:22

ЗРЕЊАНИНАЦ Срђан Вуковић, који са породицом последњих петнаестак година живи у Паризу, недалеко од националног стадиона Француске, као члан популарне навијачке групе "Србикоси", имао је ту част да међу 700 одабраних, бодри Новака Ђоковића у финалу овогодишњег Ролан Гароса, са фантастичним Надалом.

„СРБИКОСИ“ БОДРЕ НОВАКА: Зрењанинац Срђан Вуковић навијао у финалу Ролан Гароса

Срђан у навијачкој групи "Србикоси" која је бодрила Ђоковића / Фото приватна архива

- Заиста јединствен осећај, посебан занос и велика част бити у групи оваквих људи, искрених фанова тениса и, наравно, светског броја 1 Новака Ђоковића - каже Срђан, који је уз Београђане, бизнисмена Радета Момића и професора математике Бориса Рабтеновића, Михаила Бараћа из Шида, који ради на аеродрому у Бриселу, био међу "Србикосима".

Након десет година постојања и бодрења српских тенисерки и тенисера, Јелене Јанковић, Ане Ивановић, Јанка Типсаревића, Душана Лајовића и других, путовања у Монте Карло, Мадрид, Рим, "Србикоси" су коначно уживо бодрили Новака, на централном терену Ролан Гароса.

- Без обзира на пораз у финалу, утисци су феноменални, није мала ствар бити међу реткима који су дошли до карата и где се практично чује и прати свака реакција навијача - наставља причу власник ауто-плаца у Паризу, који је са синовима пратио мечеве на "Филип Шатријеу", уз напомену да ће наставити као члан "Србикоса" да путује и радује се успесима српских тенисера.

Срђан Вуковић на финалу овогодишњег Ролан Гароса / Фото приватна архива

Зрењанин, град у којем је рођен, такође је неизбежна дестинација Срђана Вуковића, сваког лета, када је обавезно са својом фамилијом и пријатељима крај обала Бегеја.

- Годинама уназад тако функционише. Осим планирања тениских турнира које уживо гледам са синовима, родни град је у врху топ-листе жеља, које се морају испунити - уз осмех додаје Срђан, истичући да му је драго што Марио и Кристијан у Зрењанину имају где да тренирају и радо долазе у родни град свог оца.

СИНОВИ ТРЕНИРАЈУ ТЕНИС

СИНОВИ Срђана Вуковића талентовани су тенисери. Деветогодишњи Марио је међу пет, а две године старији Кристијан у 15 најбољих у свом узрасту у Француској. Обојица су под специјалном лупом Француске федерације, која посебну бригу води о талентованим тенисерима.

Срђан Вуковић са синовима / Фото приватна архива

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)