НОВОСТИ НА ЦРНОГОРСКОЈ ОБАЛИ: Срби неће да одустану од одмора

Ш. М. - В. В.

16. 09. 2020. у 08:05

НОВОСТИ НА ЦРНОГОРСКОЈ ОБАЛИ: Срби неће да одустану од одмора

Фото. В. Н.

РЕПОРТЕРИ "Новости" на једној од најпопуларнијих плажа на Црногорском приморју Јазу затекли су велики број туриста из Србије.

Њих су нове мере Кризног штаба затекле на годишњем одмору. Већина њих не жели да своје летовање прекида због донетих мера, а има и оних који ће на време пут Србије.

- План је био да останемо до петка у Црној Гори, тако да нас нове мере неће захватити - каже за наш лист Никола Зечевић (37). - Сваке године породично летујемо на Црногорском приморју, а ове нисмо очекивали да ћемо доћи. Ипак, лепо време и увођење ЕЛИСА серолошког теста су нас "натерали" да дођемо на недељу дана. Сигурније је да се вратимо пре увођења драстичнијих мера, тако да ћемо у петак пре шест бити у Србији.

Београђанин Зоран Ђорђевић (51) и поред увођења нових мера од Кризног штаба, планира да до недеље остане у Будви.

- Дошао сам за викенд авионом са породицом и кумом и планирам да останем до краја аранжмана - прича Ђорђевић. - Не исплати нам се ићи раније за Београд и прекидати одмор због новонастале ситуације. Уплашени јесмо, чим дођем, јавићемо се најближој ковид-амбуланти и лекарима како бисмо преузели све мере предострожности. Надам се да ће све протећи у најбољем реду.

Фото. В. Н.

И док је већина туриста у Црној Гори свој септембарски одмор планирала до краја недеље или дуже, Јован М. у Србију креће сутра ујутру.

- Још сам пре 15 дана, када сам кренуо на море, резервисао повратну карту за 17. септембар - каже он. - Можда се са мерама могло сачекати још мало, јер је велики број наших људи тренутно на приморју. Бар до краја викенда, па тек онда увести свакодневне провере и јављање у ковид-амбуланте.

ГОСТИ И ВАТЕРПОЛИСТИ

- Тренутно код нас борави 70 гостију из Србије. То су ватерполисти Радничког из Крагујевца и део гостију који су ту због снимања филма. Ту су због пословних обавеза и на њих, кажу, та одлука не утиче. Мањи број индивидуалних гостију одлучио је да испоштује препоруке - казао је Јован Мићуновић из хотела "Лајтхаус".

Различита су искуства и реаговања херцегновских хотелијера након одлуке Владе Србије и позива упућеног држављанима те земље да се врате са летовања због погоршања епидемиолошке ситуације.

У Мељинама, у менаџменту комплекса "Лазуре" кажу да имају добру посету, а засад нема најава за скраћење боравка или отказивање резервација гостију из Србије. Менаџер Марин Радојевић информише да је попуњеност капацитета преко 80 одсто, а највише је гостију из Белорусије, Украјине и Србије.

Фото. В. Н.

Овде су, каже Радојевић, и долазне резервације из Србије за наредни период остале активне, па је ипак, у зависности од могућих нових мера, очекиван мањи пад резервација или скраћења боравка у хотелу.

Гости из Србије смештени у хотелу ACD, такође у Мељинама, остају, кажу, на летовању како су и планирали.

Из Игала, из хотела "Лајтхаус", отишао је један број индивидуалних гостију, а други су најавили да одлазе до петка, каже директор маркетинга Јован Мићуновић. И у овом хотелу има оних на које неће утицати одлука Владе Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)