"НОВОСТИ" НА ЦРНОГОРСКОЈ ОБАЛИ: Срби неће да одустану од одмора

Ш. М. - В. В.

16. 09. 2020. у 08:05

РЕПОРТЕРИ "Новости" на једној од најпопуларнијих плажа на Црногорском приморју Јазу затекли су велики број туриста из Србије.

НОВОСТИ НА ЦРНОГОРСКОЈ ОБАЛИ: Срби неће да одустану од одмора

Фото. В. Н.

Њих су нове мере Кризног штаба затекле на годишњем одмору. Већина њих не жели да своје летовање прекида због донетих мера, а има и оних који ће на време пут Србије.

- План је био да останемо до петка у Црној Гори, тако да нас нове мере неће захватити - каже за наш лист Никола Зечевић (37). - Сваке године породично летујемо на Црногорском приморју, а ове нисмо очекивали да ћемо доћи. Ипак, лепо време и увођење ЕЛИСА серолошког теста су нас "натерали" да дођемо на недељу дана. Сигурније је да се вратимо пре увођења драстичнијих мера, тако да ћемо у петак пре шест бити у Србији.

Београђанин Зоран Ђорђевић (51) и поред увођења нових мера од Кризног штаба, планира да до недеље остане у Будви.

- Дошао сам за викенд авионом са породицом и кумом и планирам да останем до краја аранжмана - прича Ђорђевић. - Не исплати нам се ићи раније за Београд и прекидати одмор због новонастале ситуације. Уплашени јесмо, чим дођем, јавићемо се најближој ковид-амбуланти и лекарима како бисмо преузели све мере предострожности. Надам се да ће све протећи у најбољем реду.

Фото. В. Н.

И док је већина туриста у Црној Гори свој септембарски одмор планирала до краја недеље или дуже, Јован М. у Србију креће сутра ујутру.

- Још сам пре 15 дана, када сам кренуо на море, резервисао повратну карту за 17. септембар - каже он. - Можда се са мерама могло сачекати још мало, јер је велики број наших људи тренутно на приморју. Бар до краја викенда, па тек онда увести свакодневне провере и јављање у ковид-амбуланте.

ГОСТИ И ВАТЕРПОЛИСТИ

- Тренутно код нас борави 70 гостију из Србије. То су ватерполисти Радничког из Крагујевца и део гостију који су ту због снимања филма. Ту су због пословних обавеза и на њих, кажу, та одлука не утиче. Мањи број индивидуалних гостију одлучио је да испоштује препоруке - казао је Јован Мићуновић из хотела "Лајтхаус".

Различита су искуства и реаговања херцегновских хотелијера након одлуке Владе Србије и позива упућеног држављанима те земље да се врате са летовања због погоршања епидемиолошке ситуације.

У Мељинама, у менаџменту комплекса "Лазуре" кажу да имају добру посету, а засад нема најава за скраћење боравка или отказивање резервација гостију из Србије. Менаџер Марин Радојевић информише да је попуњеност капацитета преко 80 одсто, а највише је гостију из Белорусије, Украјине и Србије.

Фото. В. Н.

Овде су, каже Радојевић, и долазне резервације из Србије за наредни период остале активне, па је ипак, у зависности од могућих нових мера, очекиван мањи пад резервација или скраћења боравка у хотелу.

Гости из Србије смештени у хотелу ACD, такође у Мељинама, остају, кажу, на летовању како су и планирали.

Из Игала, из хотела "Лајтхаус", отишао је један број индивидуалних гостију, а други су најавили да одлазе до петка, каже директор маркетинга Јован Мићуновић. И у овом хотелу има оних на које неће утицати одлука Владе Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)