СПАСАО ГА ЈЕ ВАТРЕ, А ДАНАС ГА ЈЕ И КРСТИО: Ватрогасац Стефан из пожара извукао маленог Вука, а сада му је постао и кум

Novosti online

12. 06. 2021. у 17:56

СУДБНОСНИ догађаји често нам донесу људе који на овај или онај начин измене наше животе.

СПАСАО ГА ЈЕ ВАТРЕ, А ДАНАС ГА ЈЕ И КРСТИО: Ватрогасац Стефан из пожара извукао маленог Вука, а сада му је постао и кум

Фото: Н. С.

Баш један такав догађај тог 17. априла маленом Вуку донео је спаситеља у дословном смислу значења те речи, а данас је између њих успостављена нераскидива духовна веза.

Стефан Чича, ватрогасац и херој, а од данас и кум Вука Ивића, плавокосог дечака кога је спасио у пожару пре скоро два месеца.

Први пут држао га је у рукама извлачећи га из огромне количине дима. Данас га је у руке узео у Манастиру Светог архангела Гаврила у Земуну поставши тако његов духовни отац.

- Пресрећан сам. Овакве ствари треба да се дешавају. Ретке су ствари као ова - рекао је кратко новопечени кум Стефан за "Блиц", а ми нисмо желели даље да га ометамо, те смо га оставили да ужива у данашњем слављу.

Најужи породични круг окупио се јутрос испред поменутог манастира, а посебну радост и част донео је Стефан, одевен у свечану тамноплаву ватрогасну униформу, са шапком на глави и белим рукавицама, носећи у левој руци букет свежег цвећа за Вукову маму.

Подсетимо, Стефан је дечака спасио чак са 18. спрата, када је у згради у Булевару Михајла Пупина на Новом Београду избио пожар, који је био проузрокован запаљеним струјомерима на 11 спрату, а ватра и дим су највише угрожавали безбедност станара на вишим спратовима.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)