ВЕТАР У ЛЕЂА ДОМАЋИМ КОМПАНИЈАМА: Сирупи пулминт компаније Есенса међу првима понели жиг Чуваркућа

Ј. Су. - С. Б.

28. 10. 2020. у 10:42

ВЕТАР У ЛЕЂА ДОМАЋИМ КОМПАНИЈАМА: Сирупи пулминт компаније Есенса међу првима понели жиг Чуваркућа

Фото промо

БИЉНИ сирупи "пулминт", компаније "Есенса" из Београда међу првима су понели колективни жиг "Чуваркућа", који додељује Привредна комора Србије, производима створеним у Србији, домаћим знањем, ресурсима, иновативношћу.

- Жиг нам је дефинитивно додатни ветар у леђа који нас гура испред иностране конкуренције и унапређује препознатљивост у Србији и региону - истакла је Милица Несторовић, задужена за стручни маркетинг у компанији "Есенса". - Не кријемо задовољство што "Чувакућа" краси "пулминт" сирупе и овим жигом наши производи су добили још једну додату вредност. Било би нам задовољство да још неки препарати компаније "Есенса" постану "Чуваркуће".

У производњи, како објашњава, користе се најсавременије технологије, а сирупи у свом саставу имају сировине пореклом из Србије - комбинацију биљних састојака проверене ефикасности, високог квалитета и испитаног порекла. Са поносом истиче да потрошачи у апотекама већ препознају "Чуваркуће".

- Драго им је када схвате да се ради о препаратима који су настали из природних богатстава Србије, да и ми имамо производе који парирају страним брендовима - нагласила је Несторовићева. - Жиг представља гарант потрошачима да је више од 80 одсто вредности производа створено у Србији, што ће им помоћи да при куповини буду сигурни да купују домаће производе и подржавају нашу привреду.

На питање шта је све потребно да бисте имали одличан производ, препознат и прихваћен на тржишту, оригиналан и различит од других, Несторовићева одговара да је рецепт за успех посвећен и стручан тим заснован на знању, креативности, иновацијама, који стално учи и прихвата промене, као и добро успостављен систем, јасно дефинисане процедуре и стандарди.

ПКС ВАЖАН ПАРТНЕР

У ПКС виде важног партнера у развоју пословања. Подршка кроз пројекат "Стварано у Србији" и жиг "Чуваркућа" веома је важна компанији као домаћем произвођачу са палетом производа високог квалитета и претежно домаћих сировина.

Извршна директорка компаније Ивана Аџић, подсећа да "Есенса" као самостална фирма успешно послује већ 13 година, са портфолиом од око 200 производа из категорије дијететских суплемената, медицинских средстава, биоцида и козметичких производа, за скоро сва терапеутска подручја. Производе извози у 30 земаља широм света - почев од региона, ЕУ, па до Азербејџана, Малезије и Хонгконга.

- Наши производи главни су савезници у очувању колективног здравља и јачању имунитета целе породице, међу којима су и "марисол" раствори за нос, "пропоминт" спреј за грло, "имунобета" за јачање имунитета, пробиотици "есенбак" - додала је Аџић. - Уз трендове на глобалном фармацеутском тржишту, које пратимо, предвиђамо потребе наших пацијената и подижемо свест о важности превенције, промовишемо здраве навике и одговорност према себи и најближима. Учешћем у програму подстицања запошљавања младих "Моја прва плата", желимо да пружимо могућност младима без радног искуства да стекну потребна знања и постану део културе која гради свој успех кроз заједнички напор.

Фото промо

Према речима др Јелене Смиљанић, директорке производње, њихова компанија броји скоро 200 запослених и раде у две смене. Сваке године унапређују процесе рада, шире тимове и у складу са тим граде нова радна места, пружајући шансе искусним кадровима, као и младим људима. Константно раде на проширењу производње, тренутно велики део производног погона адаптирају, са циљем добијања дозволе за повећање капацитета производње медицинских средстава. Инвестирају и у унапређење њихове микробиолошке лабораторије.

Фото промо

ПОСВЕЋЕН РАД У ВРЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ

КАКО истичу у компанији, у време пандемије ковида 19 све ресурсе ставили су у службу заштите здравља пацијената и колега, здравствених радника и обезбеђења доступности и континуитета у снабдевању здравствених установа дијететским суплементима и средствима за дезинфекцију.

Фото промо

КОМПАНИЈУ ГРАДИЛА ДВА ФАРМАЦЕУТА

"Есенса" је основана је 2002. године као производња у оквиру компаније "Фармалогист", а од 2007. године послује под називом "Есенса". Током 18 година постојања успешно смо одговарали изазовима кроз које смо расли и развијали се као компанија.

Када за осниваче имате два магистра фармације са 30 година радног искуства, састав наших производа, квалитет улазних сировина и поштовање принципа се никада нису доводили у питање, сагласни су у менаџменту компаније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)