ГЛАВУ ДАЈЕМ, СРБИЈУ НЕ ДАЈЕМ! Вучић: Наша земља је сигурна, подигли смо је из пепела

Новости онлајн

14. 05. 2021. у 22:01 >> 23:30

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је у ексклузивној емисији "Прва тема" вечерас на Првој телевизији.

ГЛАВУ ДАЈЕМ, СРБИЈУ НЕ ДАЈЕМ! Вучић: Наша земља је сигурна, подигли смо је из пепела

Фото: Принтскрин

Водитељка емисије "Прва тема" Марија Савић Стаменић разговарала је са председником о најактуелнијим питањима.

На самом почетку гостовања председник је говорио о данашљој конференцији за новинаре са Пахором. 

- Само сам рекао истину. Рекао сам истину. Ја сам на крају свог мандата и рекао сам оно што сам им говорио 1000 пута. Они нису навикли да им неко саопшти истину. Шта могу да ми ураде? Да уложе више новца у моју смену? Милијарде сте уложили против мере. Суштина је у томе да ли сам ја рекао или не. Кога год чујете да каже да је против промене граница, а да је са Запада, знајте да су у питању окорели преваранти и људи који по сваку цену желе да униште Србију. Јер су ти људи већ мењали границе Југославије, па Србију. Напали су Србију, уништавали наша села и градове и убијали нашу децу - рекао је председник.

Фото: Принтскрин

Самит на Брионима

- Већ сте мењали границе наше земље, када сте се сетили принципа? Они су мени послали предлог закључака да сви треба да се противимо промени граница. И ја сам њима послао један мали амандман, и то је проблем. Они су се сви сагласили око тога и послали мени документ, а ја сам додао једну уметнуту реченицу. Рекао сам може, али да је то у складу са Повељом Уједињених нација. Суштина је у томе да можете неког да преварите једном или други пут, када га преварите трећи пут на исти начин, нисте ви преварант, него је он будала. Ја сам данас недвосмислено говорио. Издржао сам све притиске у Вашингтону, где сам рекао "Главу дајем, Србију не дајем". За то тамо ћу морати да дођем свечано одевен, тамо ће бити великани политичке сцене Балкана. Случајно се погодило да су то председници, да су премијери било би мало другачије. Моје је да браним Србију. Са Милом сам се последњи пут видео у Јерусалиму или Истанбулу. Немам разлог да бринем и да се плашим, јер је моја савест мирна. Штитио сам интересе свога народа и то ћу наставити да радим - истакао је председник коментаришући предстојећи самит на Брионима. 

Сумњам да ће хтети било шта да усвоје без Србије - истакао је он. 

Више о томе у посебној вести КЛИКОМ ОВДЕ!

- Многи тајкуни су уложили стотине милиона евра да ме смене. У медије, у разне политичаре... Нисам ни сањао да је то могуће. 

- Медији су објавили да је он добио 200 000 долара од Америчке амбасаде - рекао је председник о наводном спортском аналитичару који се бори против њега. 

Више о томе у посебној вести КЛИКОМ ОВДЕ!

- Ја ово говорим зато што знам шта је било, шта ми се спремало и шта ми се спрема. радили смо вредно, марљиво и добро. Подигли смо Србију из пепела. Србију у којој су све фабрике биле покрадене. Успели смо да добијемо вест од ММФ-а да ће Србија најбрже да расте следеће године. Ми, грађани Србије. И то само зато што смо волели своју земљу. Ја сам поносан што сам се борио за своју земљу, и колико год ми је времена остало, ја ћу то наставити да радим. Сачувао сам и Косово и Метохију и Србију. 

Израелски амбасадор

- Он није превише лошег рекао осим једне ствари. Рекао је да је Србија заједно са Приштином учествовала у томе. Ја сам донео да се види споразум где ја никада нисам потписао да Израел призна (тзв.) Косово. Рекао сам и Нетанијахуу да има две понуде о пребацивању амбасада. Нисам одушевљен потезом Израела. Фалсификовали су га најпре Ђиласови медији, а онда су говорили да смо ми спиновали израелског амбасадора. Србија није учествовала у томе и неће да учествује  - рекао је председник показујући пример споразума у Вашингтону. 

Више о томе у посебној вести КЛИКОМ ОВДЕ!

Фото: Принтскрин

Србија се неће изјашњавати о сукобу између Израела и Палестине. 

Косово и Метохија 

- Има више варијанти. Наше је да чувамо мир и стабилност и раст који смо направили. Наше мајке и жене не морају да се надају и стрепе хоће ли им неко децу враћати у ковчезима. Хоћу да будем председник који ће обезбедити 10 година мира. Али ако неко мисли да хоће да згази Србију и на тај начин нам узме Косово, неће моћи. Када Албанци стану на границе то је све супротно Резолуцији 1244 и то је крај свега. Након Брисела идем у Праг. Верујем да ћу разговарати и са нашим кинеским и руским пријатељима о томе. Они знају да Србија није Србија из 98. и да није слаба и јадна као 2008. године. Србија је данас у сваком смислу петоструко јача. Нама је потребан мир и стабилност. Да прећутимо, да их пустимо да лупају глупости, јер Србија најбрже расте. ММФ је синоћ потврдио да ће наш раст бити 6 посто, ја вам кажем биће 7. То значи да ће се наше плате и пензије додатно увећати. У децембру ове године наше просечне плате ће бити 600 евра - рекао је председник. 

Случај Вељка Беливука

- Тужилац је презадовољан доказима, то је готова прича - рекао је председник пре пуштања ексклузивног снимка из куће у Ритопеку. 

- Знам да је пронађено много доказа, ДНК трагова. Ти људи су мучили, клали и млели људе у великим машинама за месо. То је имало везе са дрогом, бизнисом и таквим стварима. То су углавном били навијачи Партизана. Полиција је нашла и друге куће, биће интересантних ствари да се покаже. Имали су своје штек станове и уз поједине амбасаде, али о томе ћемо тек причати на Савету за националну безбедност. То је веома интересантно. Један од тих кољача који је слао ћевапе од људског меса, они су имали своје штек станове уз поједине амбасаде, тако да ћемо имати шта да радимо у наредном периоду. Људима су сечива стављали у анусе - рекао је председник. 

Фото: Принтскрин

- Када су први пут ушли у кућу видели су прави потпорни зид, нису могли да виде да је иза шупље. Њихова стратегија одбране у овом тренутку је у томе да кажу "нашли сте ДНК, али ми нисмо то урадили". Тужилац неће да открива све. Одавде су Звицеру слали ћевапе, када се он изнервира и каже да од некога жели да види ћевапе, одавде су му слали. То је индустријска машина, ту су стављали исечене делове. Раније су делове носили у нову кућу, чију смо локацију открили, па су бацали рибама да поједу, па су кречили те просторије. Ово говорим Звицеру који је на слободи, говорим му да га позовем да ме убије, јер му неће бити слободе док сам жив. Зато што волим своју земљу, зато што не могу да трпим да неко од некога прави ћевапе. То ђубре бандидско, ти гадови неће управљати Србијом. Кажем му наћи ћемо те било где на свету и за те ћевапе ћеш морати да одговараш! Немам никакав страх. Не могу да пустим да нам земља пропада и нестаје. Нисмо 9 година радили вредно и марљиво да би ми скупина олоша и бандита млела људе по Србији и угрожавала живот људима. У стопу ћемо да га пратимо где год се налазио од Црне Горе до Колумбије - поручио је председник.

Више о томе у посебној вести КЛИКОМ ОВДЕ!

Атентат на председника 

- Говоре да им је недостајало 48 сати, зато смо имали највећи број наших снајпериста на отварању споменика Стефану Немањи. Нисам имао панцир и никада нећу да га носим. Мене не интересује процедура. Вулин се тресао од страха, ја сам изашао и прочитао свој говор. Фалило им је 48 сати, али да ли сам ја био мета или неко други, немам доказ. Кажу да им је веома мало недостајало да преузми сву власт у Србији. Не могу да изговарам такве ствари без најчвршћих доказа. То је оружје са МУП-овог складишта. МУП повремено продаје оружје, а наше је да нађемо ко је купио то оружје и предао га Беливуку. То је панцирна муниција. Блинду коју сам добио од шеика Мухамеда на поклон, ви њега не можете да пробијете аутоматом и да пуцате. Али ако узмете ову муницију направићете песак од тог аутомобила. Још немамо доказе - рекао је председник. 

Више о томе у посебној вести КЛИКОМ ОВДЕ!

Напади на Данила Вучића на порталу "Директно"

- Имате педофила са правног који је одустао од полиграфа када су га питали за млађе дечаке. Реч је о групи људи који слушају те убице. Мој син није видео никога од тих лица. Реч је о ноторној лажи. Реч је о порталу "Директно", личном порталу Драгана Ђиласа. Он је пустио лажи и једног дечака са Карабурме који лупета по његовом налогу. Ово сам одговорио као председник. Као отац, разумео сам да је то порука мени и да ће наставити да лажу. Ја сам више пута тражио да изађу и кажу народу ко им је јавио са ким је Данило гледао утакмицу. То су им јавили најгоре убице и криминалци. Зашто је Данило мета? Прво је био Андреј, па су се сад ућутали јер више немају ни шта да кажу. Лагали су да би ме емоционално осакатили да не бих могао да се бавим политиком и јавним послом. Чак су терали и двојицу дилера из Ваљева да се приближе Данилу, да га натерају да пије, да му доведу неке девојке, да га сликају, да би ме уцењивали. Мој одговор је био увек само један. Нећу да се додворавам никоме, нећу да плаћам рекет. Јесте ли чули мог Данила да плаче и кука, да пита зашто ми ово радите? Или мог брата? Када се све то види, ја нисам желео да плаћам рекет белосветским убицама. Ја знам како ћу да скончам, као сви у Србији који су нешто урадили, и немам никакав страх. Ја сам најслабији од Вучића. Мени некада можете да видите сузу у оку, осталима из моје фамилије не. Ја вам кажем, ви који правите ћевапе од људи, све ћу бандо једна криминална да вас похапсим. Србија ће да буде сигурна земља и Србија ће да иде напред! 

Више о томе у посебној вести КЛИКОМ ОВДЕ!

- Три дана пре тога су пустили неку лажну слику Данила и наставили су са лажима. Андреј на суђење иде сам, а онда дођу ови из ДОС-а и траже да се договоре. Андреј буде сам, доводе батинаше који се уплаше када га виде. Као када нам прете Јово Бакић и Јеремић и Ст Протић. Док сте крчмили паре овог народа све вам је било добро. А сада Вучић диктатор када вам не да да крчмите паре народа!

Небојша Стефановић

- Свако у земљи ко је умешан у криминалне радње одговараће за то. О Небојши имам боље мишљење него што имам о Дијани Хркаловић и на седници странке ћемо разговарати о томе. Све што знам, вечерас не бих о томе говорио. Јер нећу никога да аболирам на овај начин. Све зависи од њега највише, али о томе ћемо разговарати у наредним данима. Не пада ми напамет да водим хајку и харангу против некога из моје странке, не пада ми на памет. Закон ће важити једнако за све - рекао је председник. 

- Он има и своје мишљење, а ја сам увек спреман са њим да разговарам, јер је урадио у прошлости доста добрих ствари у нашој странци - закључио је Вучић. 

Спајање са странком СПАС

- Наш циљ је да имамо већину у Београду, апсолутну, све остало за нас би био неуспех јер смо неповратно променили земљу тако да људи који дођу на власт више никада неће моћи да буду лењи. Крај године чекамо са 55 милијарди евра у БДП-у. За 50 посто смо ојачали економију. Наши резултати су најбољи у историји Србије. Изградили смо највише музеја, домова здравља, болница, ауто-путева, имамо најбоље плате и пензије. И шта год да буде, како год да завршим, на крају ће људи да се сете шта је неко урадио. Када се питате шта су то неки други урадили, не можете да се сетите. Нико не зна да ми каже шта су претходни урадили за Србију. Шта год да се деси, резултате не можете да избришете. Поносан сам на Београд на води, на онакав поглед који нигде нема. До краја године ћемо тамо завршити видиковац са неким посебним стаклом. Људи ће моћи да се обрадују томе. Тражио сам две милијарде да бисмо могли да урадимо 10 до 15 хиљада километара путева. То су важне ствари, то доноси неку нову Србију. Људи траже путеве где год да одем, траже пут до своје куће, осећају се сигурно. Никада нисмо имали тако брз напредак. Људи не воле да чују позитивну вест, научили смо да будемо губитници. Морамо да се боримо да побеђујемо у Србији. А они нека се жале и то им је све што могу. 

- Нисам сигуран хоћу ли се кандидовати, али ћу учествовати у кампањи и борићу се да остваримо резултате које смо зацртали у кампањи до 2025. године. То зависи и од тога ко ће се други кандидовати. Видећемо по истраживањима па ћемо да донесемо одлуку - истакао је председник на питање да ли ће се поново кандидовати за председника. 

Фото: Принтскрин

Дијалог са опозицијом

- Да сам у опозицији ишао бих од села до села од града до града и борио бих се. Као што сам радио када нисмо имали ни приближно медија колико они имају - истакао је председник коментаришући дијалог са опозицијом. 

- Један од захтева је да моје име не сме да постоји на листама, друго да једна од тајкунских телевизија добије националну фрекфенцију, треће је да управљају РТС-ом и четврта да добију на изборима, али да не добију гласове народа. Ови који не траже подршку споља су желели да имају увид у бирачки списак - рекао сам "изволите". Желели су договоре око бирачких места и равноправно представљање у изборној кампањи. Посао државе није да ради у интересу тајкуна, него у интересу народа. Нисам фасциниран ни њиховом памећу, моралу или нечим другим. Све најгоре што су могли да покупе на београдским улицама су покупили и онда дођу и праве се паметни - рекао је Вучић. 

Фото: Принтскрин

Избори 

- Апсолутна и убедљива победа у Бограду и још убедљивија на територији Републике - то је наш циљ. По истраживањима сада ствари стоје и боље од тога, али очекујем велике ударе, У овом тренутку највећи противник нам је странка господина Радуловића. Остали стоје онако како их народ види - рекао је председник. 

Додела ордена Хандкеу

- Ја сам поносан што сам Хандкеу дао орден. Ордење дајем како мислим да треба, постоји посебна комисија. Хвала госпођи Кандић што то мисли, дао би Хандкеу поново орден - истакао је председник. 

Вакцинација у Србији

- Данас је било 20 хиљада вакцинисаних. Бројеви расту, да ли због неких јавних личности, госпође Ражнатовић или госпође Карлеуше, или 3 хиљаде динара није важно. То је оно што нам доноси бољи раст. Вакцинација је од суштинског значаја за нашу земљу. Када дођемо до 2.800.000 бићемо близу неке мирне луке. Изградићемо код аеродрома фабрику вакцина. И Американци показују неко интересовање. Замислите да у нашој земљи производимо три вакцине против короне. То је нешто велико. Радићемо четворовалентну вакцину за грип. Држимо под контролом јавни дуг. Само треба очувати мир и стабилност, да бисмо могли брже да растемо од свих осталих. Да можемо да помогнемо нашем народу свугде. Када будемо прешли три милиона вакцинисаних, бићемо близу томе да изађемо из короне, као на пример Енглеска, која пре неки дан није имала ниједног мртвог од короне. 

Више о томе у посебној вести КЛИКОМ ОВДЕ!

- Ми пустимо стране држављане, имамо довољно вакцина. Ускоро ћемо отворити за регион ко год хоће да дође да се вакцинише. Ми имамо много вакцина - истакао је председник. 

Главни одбор СНС-а

- Биће много промена. Ја сам срећан што су људи почели да говоре отворено. Наша странка је јако моћна, чудеска партија дивних људи. Људи су после дуго времена почели да се боре и баш желим да видим записнике са месних и општинских одбора. Имаћу сада времена да погледам све то.

- На Брионима ће бити фантастична атмосфера. Боље да будем тамо да им одговорим свима беу икаквог страха и проблема. Данас ми није одговорено на оно што сам рекао јер сам рекао истину. Како ја да објасним свом народу да је Косово имало право на самоопредељење, а Срби било где другде у региону немају та права? И шта онда ја да кажем? Њихов принцип је да нема принципа. Деценијама је била прича тржишта економија, када је Кина почела да побеђује онда су променили принцип да зауставе Кину. Да ли постоји неки принцип у свету кога ће неко да се држи? Нека ми кажу да је принцип да признамо Косово. Тај језик разумемо. Сада ће сви да ме нападају. Принципи, заборавите Срби, не постоје! Само лажу, и у лице им кажем да су лажови. Нека кажу да имају силу, нека не причају о моралу, праву и слично. Кажи "Сила Бога не моли!", то је принцип који разумем, јер морам да штитим земљу. Али немојте да нам вређате интелигенцију причом да имате морал и принципе. 10 година слушам ту причу. Осам година од заједнице српских општина. Замислите каква је то палета лажи коју ја стално слушам - рекао је Вучић.

Истакао је да на међународној политичкој сцени нема пријатељства, већ само интереса:

- Србија увек мора да рачуна на себе. Србија мора да буде економски и социјално снажнија, да се бори за себе. Мора да рачуна и на једне и друге, и на оне по питању Косова и на оне са инвестицијама. Мора да остане на европском путу. "У се и у своје кљусе". Неће бити лако у наредном периоду. Зашто би снажна Србија некоме одговарала? Србија је хваљена када је била најслабија. Србију јаку - зашто би неко волео? Волели бисмо је само ми. Борићемо се сви заједно и победићемо сви заједно. Имамо снагу економије, Србија поново постаје победничка земља у економији и ономе што је најбитније у животу сваког грађана. Борићемо се сва свиме да очувамо свој мир и своју стабилност. Имаћемо чиме да се похвалимо генерацијама које долазе - закључио је председник. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (18)

Dragi

15.05.2021. 07:45

Vjecno ziveo Presednice Vucicu,vicete uci u istoriju svi dobri i iskreni vam sve najbolje zele vama i vasim najblizim,svakavam cast nema takvih ljudi dosta u svetu,a ne samo u Srbiji kao stoste vi,zelim vam od srca sve najbolje.