ПАЛМА ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ: Страхује за своју безбедност

Novosti online

06. 05. 2021. у 20:04

ПРЕДСЕДНИК Јединствене Србије и Скупштине града Јагодина Драган Марковић Палма поднео је кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у у Београду, одељењу за високотехнолошки и криминал, против Бранислава Радосављевића из Београда због сумње да је поцчинио кривично дело изазивање панике и нереда.

ПАЛМА ПОДНЕО КРИВИЧНУ ПРИЈАВУ: Страхује за своју безбедност

Фото: Танјуг

Реч је о човеку који се појављује на снимку, који је показала Мариника Тепић и чији  је лик замућен. Реч је о припаднку странке Драгана Ђиласа.

У кривичној пријави се, поред осталог, наводи и следеће:

Јагодина, и уопште поморавски крај је традиционално, може се рећи доста конзервативан, где се поштују људске вредности као што су част и поштење, одговорност и истинитост, где се у вези са тим на највишем нивоу породицне вредности, као носећи стуб.

Позивање осумњиченог и спомињање тринаест и по хиљада мушкараца, на заштиту наводних жртви од стране њихових родитеља, пријатеља, ујака, стричева, дедова, и тако даље, уствари представља најперфиднију претњу у правцу угрожавања подносиоца кривичне пријаве и његове уже и шире породице, и то на најобјективнији начин.

Очигледном заменом теза, о некаквој имагинарној угрожености девојака - жена наводних жртава, и које су наводно угрежене од подносиоца пријаве, уствари се постиже ефекат позива на његов  линч, и та празна конструкција представља реалан окидач за такву могућност, при чему се Марковић представља као институција који има велику свакојаку моћ, коју сваки човек, чак у нормалним околностима нерадо прихвата и априори има отпор према томе.

Свему овоме треба додати чињеницу дуготрајног трајања пандемије изазване корона вирусом, где су људи хтели то, или не међусобно дистанцирани, исцрпљени физички и ментално, у иначе лошој економској ситуацији на ширем простору не само Србије, већ и ван ње. 

У склопу тих чињеница, на наведени начин изазван је оправдан страх Марковића за безбедност, како своју тако и за безбедност своје породице - најближих, не само у Јагодини, него на ширем простору Србије.

Коначно, то је и циљ осумњиченог да без и једног доказа за јавно изнете наводе у ствари таргетира Марковића и његову породицу потенцијално несагледивим последицама.

Описаним радњама, осумњичени је поред наведеног кривичног дела извршио најмање још  кривично дело, угрожавање сигурности са свим законским обележјима тога дела, а сасвим сигурно и обележја других кривичних дела са елементима подстрекавања на насиље, за које се кривично гоњење предузима по службеној дужности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)