СА ВУЧИЋЕМ СИГУРНА ПОБЕДА: Партнери напредњака подржавају став о кандидату на долазећим председничким изборима

В. М.

17. 04. 2021. у 10:00

ЗА коалиционе партнере Српске напредне странке дилема о кандидату за председничке изборе наредне године - не постоји. Сви се слажу да та улога може да припадне само Александру Вучићу.

СА ВУЧИЋЕМ СИГУРНА ПОБЕДА: Партнери напредњака подржавају став о кандидату на долазећим председничким изборима

Фото: Драган Миловановић

Питање избора адута владајуће коалиције у јавности је покренуо лидер Покрета социјалиста и министар полиције Александар Вулин. Он је позвао СНС да "што пре јавно саопшти" да ће лидер напредњака бити кандидат те странке за председника државе. У Покрету социјалиста кажу да би Вучићева кандидатура "ујединила све који верују у слободну Србију":

- Вучић има нашу безусловну подршку а сваки други кандидат тек би морао да је заслужи. Зато у случају да СНС не изађе са Вучићем као председничким кандидатом, Покрет социјалиста ће самостално изаћи на председничке изборе са својим кандидатом.

Фото: Архива "Новости"

Расим Љајић, председник СДП, каже да верује да ће унутар владајуће коалиције лако постићи договор око заједничког председничког кандидата:

- То треба да буде кандидат који има највише шансе да победи на председничким изборима, а у овом тренутку то је Вучић.

Јасан став по овом питању има и Српски покрет обнове:

- СПО је у коалицији са СНС на чијем челу је Александар Вучић и док је тако, наша подршка њему се подразумева - каже посланик и потпредседник СПО Александар Чотрић, који додаје да би све друго, "изузев Вучићеве кандидатуре, било авантура, неизвесност, лутање и повратак у прошлост".

ПОПОВИЋ: ПОДРШКА ЗА ДРУГИ МАНДАТ

СНП ће као коалициони партнер СНС подржати Вучића да буде заједнички кандидат на председничким изборима, јер треба да настави одличан рад и у другом мандату - каже Ненад Поповић, председник СНП.

- Србија никад није била економски моћнија. Упркос глобалној кризи убрзано се развија, лидери смо у вакцинацији, градимо путеве, стижу инвестиције, помажемо грађанима и привреди.

Да је мало вероватно да било ко други, осим актуелног председника, представља владајућу коалицију у трци за "првог станара" на Андрићевом венцу, сматра и Бојан Клачар из ЦеСИД:

- Вучић је природан избор за кандидата, не само СНС, већ целе владајуће коалиције, јер је реч о личности која има далеко већу популарност од странке. Он вуче странку и коалицију, а не они њега.

Вулинов иступ Клачар види као почетак давања подршке Вучићу и стварање атмосфере да се коалициони партнери изјасне о томе. Оцењује и да су мале шансе да ПС уопште може да размишља о свом кандидату.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (33)

Pele

17.04.2021. 11:03

Samo najbolji idu napred a među najboljim lidera i državnicima je upravo naš predsednik Aleksandar Vučić zahvaljujući njemu naša zemlja je postigla velike rezultate kako po pitanju ekonomije tako i po pitanju diplomatije. On je dosta uradio za ovu zemlju i on treba da nastavi da vodi ovu zemlju.

Marijana

17.04.2021. 14:13

Lepo je videti da koalicioni partneri i dalje imaju visoko misljenje o predsedniku i da podrzavaju njegov rad. Gradjani Srbije ne zele da na funkciji predsednika drzave vide nikog drugog do Vucica. Zahvaljujuci njemu Srbija je napravila veliki iskorak i napreduje iz dana u dan.

boki

17.04.2021. 14:14

svi gradsni moraju podrzati da prefsednik Vucic dalje ostane na celo drzave fa nastavi reforme koje su zapocete puno je uradeno i njegovim oflsskom bi se vratili u 2000 godine da ga zdrsvlje posluxi da nastsvi poliyiku koja dsje rezulate zSrbiju u svetu

Ivana

17.04.2021. 14:35

Aleksandar Vučić zaista treba da bude proglašen za doživotnog predsednika jer njega narod špodržava oko 90 % i da je ostvario najbolje rezultate u istoriji Srbije. Da Srbija nikada boljeg predsednika nije imala. Hvala predsedniče što radite na jaćanju naše države.