МАЛИ ЗА ЂИЛАСА ИМАО ТРИ ПИТАЊА: Министра финансија рекао шта највише интересује грађане и институције након откривања рачуна у иностранству

Novosti online

21. 03. 2021. у 21:38

ДРАГАН Ђилас и његов брат Гојко контролишу рачуне на Маурицијусу, у Швајцарској и Хонконгу, где се налази око 10 милиона евра. То је новац који је изнет из Србије док је Ђилас био на власти, рекао је вечерас министар финансија Синиша Мали.

МАЛИ ЗА ЂИЛАСА ИМАО ТРИ ПИТАЊА: Министра финансија рекао шта највише интересује грађане и институције након откривања рачуна у иностранству

Фото: Принтсцреен/Пинк

Он је гостујући у Хит твиту на телевизији Пинк рекао да није спорно то што лидер Странке слободе и правде има новац на рачунима ван Србије, већ да је битно да се зна како је стечен и да ли је пријављен.

- На само пар рачуна преко 10 милиона евра. Највише ме изненађује изјава људи из Вечерњих новости који су рекли да је то само врх леденог брега. То је новац који је изнет из Србије док је Ђилас био на власти. Драган Ђилас неће да одговара на питања, шта више оптужује их и прети. С друге стране, ради се и о криминалном делу. Није проблем да имате толике паре ако сте их пријавили, стекли легално или платили порез. Одакле је тај новац, како га је зарадио, како га је изнео из Србије? - упитао је Мали.

- Ови документи су сада предмет надлежних органа. Чим имате велики број рачуна, земаља компанија, то указује на утају пореза или прање новца, то указује да нешто кријете. Ово је фонд који управља новцем богатих клијената, међу њима је и Драган Ђилас.

Мали је истакао да се овде ради о "једној огромној хоботници".

- О великом броју рачуна који контролишу Драган, Гојко и Шмит и то је само врх леденог брега. То је новац који је изнет из Србије док је Ђилас био на власти - рекао је министар.

Напоменуо је да је само пар дана пре овог открића председник Србије упозорио Ђиласа да не говори како нема рачуне.

- Сада када се испоставило све супротно, он не жели да иде на полиграф. Када имате толике паре, није проблем да их имате ако сте платитли порез и ако сте их стекли легално. Када је ушао у политику пријавио је имовину од 75 хиљада евра, завршио је са 24 милиона.

У емисији гостују и Татјана Мацура и Ивица Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (25)