ЖИВОТ ДАЈЕМ, АЛИ ИЗЈАВУ ЗА ПОЛИГРАФ НЕ! Министар Мали о афери Маурицијус и Ђиласовим рачунима у иностранству

Novosti online

21. 03. 2021. у 21:16

МИНИСТАР финансија Синиша Мали гостује вечерас у Хит Твиту на ТВ Пинк. Он је показао два издања "Вечерњих новости" у којима смо објавили документа која доказују да је Драган Ђилас власник рачуна на Маурицијусу, у Швајцарској и у Хонгконгу.

ЖИВОТ ДАЈЕМ, АЛИ ИЗЈАВУ ЗА ПОЛИГРАФ НЕ! Министар Мали о афери Маурицијус и Ђиласовим рачунима у иностранству

Фото: Принтсцреен/Пинк

- На само пар рачуна преко 10 милиона евра. Највише ме изненађује изјава људи из Вечерњих новости који су рекли да је то само врх леденог брега. То је новац који је изнет из земље док је он био на власти. То ће бити предмет истрага у наредном периоду - рекао је министар Мали.

Министар је показао и издања Вечерњих новости у којима су објављени ексклузивни документи.

- Важно је да грађани Србије упамте имена са ових рачуна и цифре које се налазе на њима - истакао је министар.

- Ови документи су сада предмет надлежних органа. Чим имате велики број рачуна, земаља компанија, то указује на утају пореза или прање новца, то указује да нешто кријете. Ово је фонд који управља новцем богатих клијената, међу њима је и Драган Ђилас.

- На конференцији за штампу он је рекао да има рачун у Швајцарској. На потпису су Гојко, Драган и Паскал Шмит. Са друге стране Новости су данас објавиле податак до којих су дошле, да се Паскал Шмит доводи у везу са преко 30 офшор компанија у свету. Новости су објавиле да Ђилас крије и новац у компанијама у Хонгконгу - нагласио је министар.

- Овде се ради о једној огромној хоботници. О великом броју рачуна који контролишу Драган, Гојко и Шмит и то је само врх леденог брега. То је новац који је изнет из Србије док је Ђилас био на власти - рекао је министар.

Напоменуо је да је само пар дана пре овог открића председник Србије упозорио Ђиласа да не говори како нема рачуне.

- Сада када се испоставило све супротно, он не жели да иде на полиграф. Када имате толике паре, није проблем да их имате ако сте платитли порез и ако сте их стекли легално. Када је ушао у политику пријавио је имовину од 75 хиљада евра, завршио је са 24 милиона.

Додаје да не зна сврху његове конференције за штампу јер није одговарао на питања и остаће упамћен по изјави "живот дајем, али изјаву за полиграф не".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (21)