ЈОШ ЈЕДАН ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ СА СЕВЕРНОМ МАКЕДОНИЈОМ? Вучић - Није једноставна ствар, али радимо на томе

Novosti online

14. 02. 2021. у 11:04

ПРЕДСЕДНИК Србије Алекснадар Вучић рекао је данас да Србија ради све да се отвори нови гранични прелаз Миратовац - Лојане, али да то није једноставна и лака ствар.

ЈОШ ЈЕДАН ГРАНИЧНИ ПРЕЛАЗ СА СЕВЕРНОМ МАКЕДОНИЈОМ? Вучић - Није једноставна ствар, али радимо на томе

Фото: Инстаграм/будуцностсрбијеав

Вучић је, одговарајући на новинарска питања на граничном прелазу Табановце, рекао да је са Зораном Заевим разговарао о томе и да је премијер Северне Македоније показао велико интересовање, као и да постоји значајно интересовање албанског живља који живи са друге стране наше границе да се тај прелаз отвори.

Србија и Северна Македонија потписале су крајем 2019. године Споразум о успостављању новог заједничког граничног прелаза Миратовац - Лојане који након испуњења свих услова треба да проради као интегрисани гранични прелаз за међународни путни саобраћај.

- То за нас није тако једноставна и тако лака ствар, не због политичких разлога, већ због тога што морате да плаћате свакога дана људе који ће да раде, то су нам увећани трошкови, а гледамо да трошкове смањујемо, али немојте да бринете и тај посао ћемо да завршимо - рекао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (14)

Ivana

14.02.2021. 16:55

Treba omogućiti svima na Zapadnom Balkanu slobodan transport i usluga. Jako je važno da građani Srbije žive bolje.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče Vučiću na svemu što radite za interes naroda i države.