ВУЧИЋ ОДГОВОРИО БАЈДЕНУ НА СКАНДАЛОЗНУ ЧЕСТИТИКУ: Рекао сам им у Белој кући шта мислим, мој одговор неће бити другачији

Novosti online

07. 02. 2021. у 11:46

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на писмо-честитку председника Америке Џозефа Бајдена, у којој је, између осталог, истакао подршку САД постизању "свеобухватног споразума о нормализацији са Косовом, који је фокусиран на међусобно признање" и рекао да је добио честитку и захвалио се на њој.

ВУЧИЋ ОДГОВОРИО БАЈДЕНУ НА СКАНДАЛОЗНУ ЧЕСТИТИКУ: Рекао сам им у Белој кући шта мислим, мој одговор неће бити другачији

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

- Добио сам честитку председника Бајдена, хвала му. Што се тиче међусобног признања, то не стоји ни у једном акту ниједне светске организације, нити ЕУ, ни у једној резолуцији.

- Разумемо да је то америчка политика, било је покушаја да се та синтагма наметне као нешто што је требало да прихватимо као коначно решење. Већ само им рекао у лице у Белој кући шта мислим о међусобном признању и мој одговор неће бити другачији.

- Коју честитку бих ја могао да упутим за Дан независности САД, многе идеје ми падају на памет, али моја улога је да штитим интересе Србије.

- За нас је Сретење црвено слово, много тога смо започели и направили за Сретење и оно је много важније за нас него што су америчке и албанске жеље. Имамо и ми своје, али и другачију реалност, а са друге стране морам да признам да то није пријатно јер вам је јасно да ће комлетна америчка спољноплитичка иницијатива ићи у том смеру - навео је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (36)

Ismail

07.02.2021. 17:04

@ONI HOCE I SVOJE I TUDJE - @ Vuk. 11 septembar možeš komotno da mu čestitaš. To i jeste bio njihov poduhvat, trebao im je povod za napad na Avganistan. I nemci su izveli takav "napad" na svoju radio stanicu Glajvic da bi napravili povod za napad na Poljsku. Svima je poznato da je Osama bin Laden bio agent CIA-e. Sve je to skuvano u istoj kuhinji, zato se stvari i ponavljaju

Rajko

07.02.2021. 16:39

@Vuk - Bravo gosp. Vucicu Moje pitanje americi i Bajdenu je kada ce da vrate zemlju indijancima i Teksas Meksiku. Ujedno pitam narod amerike zasto biraju matore izlapele kauboje za predsednike, koji uvek zele ratove? Hvala Bogu da postoji Kina i Rusija a i EU polako kapira politiku amerike i engleske.

NEKO IZ MASE

07.02.2021. 14:47

Еее, ако си му рек`о! Али "деда" незна ни коме јечеститао, ни шта је честитао, ни где се налазимо. Можда је "честитка" отишла у Сирију. Зато треба да пошаљеш одговор оним дворским лудама око њега, они све муте.