РУСИ УНИШТИЛИ СНОВЕ ЗЛОЧИНЦУ ХАРАДИНАЈУ: То је недопустива политичка уцена, зна се како се може доћи до решења за КиМ

Тањуг

22. 01. 2021. у 20:18

РУСИ УНИШТИЛИ СНОВЕ ЗЛОЧИНЦУ ХАРАДИНАЈУ: То је недопустива политичка уцена, зна се како се може доћи до решења за КиМ

Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

ПРОПАГАНДА великоалбанске идеологије је политичка уцена и претња територијалном интегритету балканских држава, саопштило је данас руско Министарство спољних послова, коментаришући изјаву бившег косовског премијера Рамуша Харадинаја о томе да ће иницирати референдум за уједињење тзв. Косова и Албаније.

- Ово је још једна у низу провокација подстакнутих великоалбанском идеологијом, која је у последње време почела све интензивније да се шири у региону и представља директну претњу територијалном интегритету балканских држава. Политичка уцена је недопустива. Управо то је термин за Харадинајеву изјаву и његове позиве на произвољно прекрајање граница на Балкану - каже се у саопштењу.

Руско Министарство спољних послова жали што није било јасне реакције на ову провокацију од стране Европске уније, која има мандат посредника у дијалогу Београда и Приштине.

- Морамо да подсетимо све да се стабилно и трајно решење за Косово и Метохију може произвести искључиво за преговарачким столом под условом строгог поштовања међународних правних правила и уз ослањање на резолуцију Савета безбедности УН 1244 - саопштило је Министарство спољних послова Русије.

Харадинај је раније изјавио да ће заложити за расписивање референдума о уједињењу са Албанијом ако тзв. Косово у блиској будућности не буде примљено у Европску унију и међународне организације, а Београд не призна независност такозваног Косова, преноси Тас с.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Potok

23.01.2021. 05:44

Sve dok ratni zločinci i teroristi dobivaju podršku od zlonamernika iz Amerike i EU biće provokacija šiptarski ekstremista, švercerku iobučnu bazu terorista bonstil treba pod kratkom postupku isterat sa srpskog Kosova, onda će bit mir.

Vatro Marx

23.01.2021. 10:17

Iz principa nikada me navodim ovóm asesino ime. Zapad podrzava ove teroriste i Zato se tako ponasaju, Uvjeren sam da Kosmet ipak nece pripasti siptarima, ve dok imamo podrsku od Russije i Kine. Znaci samo zavisi od Srpske vlade bez obzira sto su pristali na obelezavanje granica sa Kosmetom.