АКО НЕ ЗАВРШЕ ПРУГУ, НЕЋЕ ВИШЕ РАДИТИ У СРБИЈИ: Момировић - "Нећемо дозоволити да се неко игра са грађанима"

Тањуг

05. 12. 2020. у 12:04

АКО НЕ ЗАВРШЕ ПРУГУ, НЕЋЕ ВИШЕ РАДИТИ У СРБИЈИ: Момировић - Нећемо дозоволити да се неко игра са грађанима

Томислав Момировић / Фото Д. Миловановић

МИНИСТАР грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић поручио је данас да ће брза пруга на деоници Београд - Нови Сад бити завршена до краја 2021, како су страни партнери који изводе радове и обећали председнику Александру Вучићу, упозоривши их да више никада неће радити у Србији ако не буду испоштовали рок који су дали.

Ако то не буде испоштовано, нико од тих људи више неће ништа радити у Србији или ја више нећу бити министар, поручио је Момировић.


На питање новинара да прокоментарише то што је председник Вучић рекао да на тој деоници има проблема и да ће радови каснити, Момировић је казао:

- Председник је рекао да имамо доста проблема на деоници од Београда до Новог Сада и то је истина. Али, ми ћемо то и завршити до краја следеће године из два разлога.

Прво, ми смо то платили и очекујемо да то буде и квалитетно завршено, нагласио је Момировић.

Каже да су страни партнери који изводе радове обећали Вучићу да ћемо моћи да се возимо пругом за брзину од 200 километара на сат до краја 2021. године.

- Ми као влада нећемо дати да се преко обећања дата нашем највишем државном врху пролази тако лако. Макар у нашој земљи, али се не реализује оно што смо платили, нико од тих људи који раде у Србији више неће ништа радити или а нећу бити министар - поручио је Момировић.

Нећемо дозоволити да се неко игра са грађанима и представницима наше државе, нагласио је министар.

Део брзе пруге од Београда до Старе Пазове граде кинески извођачи, а део од Старе Пазове до Новог Сада руски партнери.

Предвиђено је да деоницу од Новог Сада до Суботице раде Кинези.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Ivan

05.12.2020. 21:10

Baš ih briga čini mi se što neće više da rade u Srbiji. Koliko je para i vremena uloženo u sve ovo? Oni ne bi trebalo ni dinar da dobiju ako poso ne završe u roku, ja ne znam kako to ide ali od puke pretnje nikakve vajde.