ЂИЛАСОВ БРАТ ИМА НАЈМАЊЕ 28 НЕКРЕТНИНА: Међу њима луксузни станови, локали и гараже

В. Н.

26. 11. 2020. у 18:08

ЂИЛАСОВ БРАТ ИМА НАЈМАЊЕ 28 НЕКРЕТНИНА: Међу њима луксузни станови, локали и гараже

Фото: Танјуг

ГОЈКО Ђилас, рођени брат лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, поседује на стотине квадрата у центру Београда, тачније најмање 28 некретнина, међу којима су и луксузни станови, али и локали и гараже.

Истовремено, он има и управљачка права у четири компаније у српској престоници, а власник је и фирме "Комодос корпорејшн" регистроване у америчкој држави Делавер.

Ове податке изнела је данас у Скупштини Србије посланица СНС Сандра Божић, која је додала да је Гојко Ђилас, упркос томе што је према имовинској карти очигледно веома успешан пословни човек, апсолутно непознат српској јавности. Божићева је позвала ЦИНС, КРИК, БИРН и друге истраживачке мреже да се позабаве имовином Ђиласовог брата, као и начином на који је дошао до великог броја некретнина.

СПИСАК КОЈИ ЈЕ ОБЈАВИО "ОБЈЕКТИВ" 

1. Стан у Симиној улици од 91 м2

2. Стан у Грамшијевој 56 м2
3. Стан у Душана Радовића 48 м2
4. Стан у Београдској 91 м2
5. Стан у Борислава Пекића 43 м2
6. Локал у Пожаревачкој 15 м2
7. Стан у Господар Јовановој 55 м2
8. Стан у Димитрија Туцовића 67 м2
9-13. Пет станова у згради у Улици Велисава Вујовића од по 127 м2 сваки стан
14-15. Два стана у Велисава Вујовића од по 25 м2
16-22. Седам гаража у В. Вујовића од по 12 м2
23. Стан у Господар Јевремовој 143 м2
24. Стан у Корнелија Станковића 61 м2
25. Стан у Светозара Марковића 105 м2
26. Стан у Јеврема Грујића 160 м2
27-28. Две гараже у Ђорђа Станојевића од 11 м2

- Не чуди што јавност ништа не зна о брату Драгана Ђиласа, јер се СНС, за разлику од Маринике Тепић, самог Ђиласа и остатка тајкунске булумунте никада није обрачунавао са неистомишљеницима на такав начин, преко деце, родбине - рекла је Божићева.

Она је навела да Гојко Ђилас поседује стан у Симиној улици од 91 м2, а стан исте величине има и у Београдској улици. Према њеним речима, власник је и станова у Грамшијевој, Душана Радовића, Борислава Пекића, Господар Јовановој, Господар Јевремовој, Димитрија Туцовића, Светозара Марковића и Корнелија Станковића. У згради у Улици Велисава Вујовића поседује пет станова, сваки од по 127 метара квадратних, као и још два мања стана и чак седам гаража. У Улици Јеврема Грујића има стан од чак 160 квадрата. На списку негове имовине су и локал у Пожаревачкој и две гараже у Улици Ђорђа Станојевића.
Божић је указала и да ово, највероватније, није крај списка имовине Гојка Ђиласа. Она је током расправе о избору за повереника за заштиту равноправности упитала шта је са људским правима председника Александра Вучића, чијег брата Андреја Вучића сви знају, само зато што је брат председника. Она је показала фотографију брата Драгана Ђиласа, Гојка, и оценила да вероватно нико не зна о коме се ради.

ПОРЕСКИ РАЈ У ДЕЛАВЕРУ

БОЖИЋЕВА је указала и да се на фиктивним адресама у америчком Делаверу, где је регистрована и фирма Гојка Ђиласа, региструју компаније страних држављана чији је једини циљ прање новца и избегавање плаћања пореза у земљама одакле потичу власници.

- Не постоји маестралнији пример избегавања плаћања пореза од Драгана Ђиласа и његових медија који и дан-данас не плаћају порез у Србији и брину о порезу неког Луксембурга.

- О тајкунској браћи се не говори, али зато се прича о председниковом брату. Колико пута сте чули да поседује ресторане, пекаре, земљу по Војводини, колико пута су сами себе демантовали, да Андреј Вучић ништа од тога не поседује? Али се о брату Драгана Ђиласа не говори. Је л' то забрањена тема? - упитала је Божићева, и додала да сви такође знају како се зову деца председника јер се о њима непрестано пише и говори и њима се прети.

Посланица напредњака указала је и да се, када се погледају све претње упућене Вучићу и његовој породици, види да је реч о људима који отворено подржавају једну политичку доктрину:

- Оно што прича Срђан Ного, Драган Ђилас мисли. Ово су све хорде његових присталица, које иза ових монструозних изјава деле своје политичке идеје. Сваки пут када неко прети деци Александра Вучића, иза тога стоји Ђилас, нико други. Питам ко је ту да заштити људска права председника Вучића и његове породице, ко је ту да заштити оца, када му нападају кћерку, прете да ће је силовати. Где су државни органи који треба да реагују на ово? Апелујем још једном овим путем да се не прелази тек тако преко изјава Нога, молим све надлежне државне органе да реагују.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (25)

Cane

27.11.2020. 07:36

Postujem da treba da se objavi koju imovinu imaju braca i familija politicara, nadam se da ce sutra na naslovnice jos neko. U protivnom ako se zaustavi na ovom naslovu, onda je to nista drugo, nego hajka usmerena sa nekim ciljem

Rajko

27.11.2020. 07:47

Ovo je brat, koji baš ima brata, koji mu je omogućio da do ovoga dođe! Tiho, bez pompe i prozivanja u javnosti. Treba videti šta raspolažu i bivše žene. Lepo je bilo imati brata, muža, na funkciji.