ВИ СТЕ ДОСТОЈНИ НАСЛЕДНИЦИ КОЛУБАРСКИХ ЈУНАКА: Председник Вучић честитао припадницима Копнене војске њихов дан (ФОТО)

Новости онлине

16. 11. 2020. у 10:31

ВИ СТЕ ДОСТОЈНИ НАСЛЕДНИЦИ КОЛУБАРСКИХ ЈУНАКА: Председник Вучић честитао припадницима Копнене војске њихов дан (ФОТО)

Фото: Инстаграм

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић честитао је данас свим припадницима Копнене војске њихов дан - 16. новембар.

Председникова честитка српским војницима је објављена на инстаграм профилу "будућност Србије", уз следећу поруку:

- Настављајући традицију српске војске дугу више од једног века, упркос сложеним условима у којима радите, захваљујући вашој стручности, одговорности и професионализму чувате углед Војске Србије и свакодневно показујете да сте достојни наследници колубарских јунака.

Копнена војска је најбројнији и најопремљенији вид Војске Србије. Њена организација, састав, оружје и опрема прилагођени су додељеним мисијама и задацима Војске Србије, пре свега за дејства на копну.

У дугој и славној историји нашег народа, између многих битака, изузетно значајно место припада Колубарској бици. Почетак битке, 16. новембар, обележава се као Дан вида Копнене војске и Дан рода пешадије.

Командант Копнене војске је генерал-потпуковник Милосав Симовић, а седиште команде је у Нишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (115)

Mily

16.11.2020. 14:01

Zahvaljujuci jakoj i stabilnoj vojsci koju imamo danas, nasa zemlja je nezavisna i suverena drzava, koja sama kroji svoju sudbinu. Cestitam svim pripadnicima Dan kopnene vojske i neka nas uvek ovako profesionalno i herojski cuvaju!

Kosta

16.11.2020. 14:08

Čestitke našoj vojsci na njihovom prazniku! Kopnena vojska nastavlja da neguje tradicije slavnih srpski vojski koje su u prošlosti branile Srbiju. Nadamo se da ova naša vojska neće imati priliku da pokazuje svoje sposobnosti, da nikada više neće biti rata na ovim prostorima.