ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ О ПУТУ У ВАШИНГТОН: Мој политички нос ми говори да нам спремају изненађење

Novosti online

29. 08. 2020. у 09:19

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је у јутарњем програму "Ново јутро" где је говорио о предстојећем путу у Вашингтону, о економском успеху Србије и будућој Влади.

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ О ПУТУ У ВАШИНГТОН: Мој политички нос ми говори да нам спремају изненађење

Фото: Инстаграм

Шта зависи од нас и како одлазимо у Америку, председник каже да је то најкомпликованије питање.

- Наслућујем да ћемо дибити званичну агенду, у којој постоји једна проблематична тачка, али нисам сигуран да ће само на томе да се заустави. Мој политички нос добро је осећао различите замке и изненађења, па не сумњам да ће и овога пута бити тако, рекао је Вучић о предстојећим преговорима у Вашингтону.

-Очекујем изненађење и извинићу се америкој делегацији ако га не буде.

-Са превеликим жаром говоре о томе како ништа није тема и да Србији ништа дати неће. Ето понудиће кредите, али то нам не треба, ми имамо све што нам треба. Како ствари стоје видим да ће да нас чека много проблема где ће сви да заврше своје послове на уштрб Србије. Под било којим уценама да се налазимо, чуваћемо интересе Србије, то обећавам, рекао је предесдник Србије.

Подсетимо, састанак Београда и Приштине у Вашингтону померен је за 4. септембар.

Председник је раније рекао да су у току припреме за састанак са представницима Приштине у Вашингтону. Поручио је да ће Београд бити спреман за све опције и да ће се одлуке доносити на мудар начин.

Навео је и да не претерује када каже да је Београд десет пута спремнији него Приштина, и да то могу да потврде међународни представници.

Шта председник мисли о могућем сусрету са Трампом прочитајте КЛИКОМ ОВДЕ.

СРПСКИ НАРОД И КОСОВО И МЕТОХИЈА

Председник се осврнуо и на однос српског народа према питању Косова и Метохије, тачније рационалности у приступу.

- Што се тиче позиције Србије, ми ћемо чувати наше националне и државне интересе. Постоји једна ствар код нас Срба, а то је да ми никада нисмо анализирали стварно каква је ситуација с којом се суочавамо - шта је то што свет мисли, шта је то што ми реално можемо да добијемо у будућности - напоменуо је:

- Ми немамо ту врсту рационалног приступа ни одговорности.

- Шта год ми говорили за НАТО, они су били победници, ми смо потписали делимичну капитулацију. Затим имате 2004. погром - навео је кроз шта је Србија прошла.

Председник је саопштио добру вест за најстарије суграђане - ускоро повећање пензија - опширније прочитајте КЛИКОМ ОВДЕ.

КРИТИЧАРИ ИЗ ОПОЗИЦИЈЕ

Председник се осврнуо и на опаске опозиције да је притеран уза зид.

- Пре 10 и 12 година су омогућили Косову да маше пресудом Међународног суда правде и да Тачи изговара име баш тог господина (Вук Јеремић, прим. нов). Тачно је, трудимо се и покушавамо да исправимо све што су уништили. Ми знамо шта је наша платформа и која су наша ограничења, али и каква је реална ситуација на КиМ. Ако чинимо све супротно од тог господина бићемо успешнији - каже Вучић и додаје:

- Нисам ја притеран уза зид него Србија. И они у својим медијима чекају да ме оптуже да сам крив или да сам издајник. То прављење 

ИМАМ СТРАХ, АЛИ СЕ БОРИМ

Упитан има ли трему пред одлазак у САД, Вучић каже:

- Немам трему, имам страх, али ћу се борити. Не верујем да је иједан мој претходник имао разговора са толико важних светских политичара. За мене не постоје лаке ствари и увек ћу се борити.

Истакао је једини циљ за који се бори у овом тренутку.

- Никад ме није интересовао сјај већ да сачувамо државу на Косову и Метохији. Питајте људе који тамо живе и погледајте колико тамо добијамо гласова. Не желим да као претходници гледам како да напуним џепове и уништим фарбике.

СРБИ ОПЕТ ДЕЖУРНИ КРИВЦИ У КОМШИЛУКУ

- Није прошао месец без напада на наше младиће у региону и Вуковару. Драго ми је што се починиоци одма ухапсе. Већ наилази на осуду свих из нашег друштва.Сарајевски медији су се уплашили када сам рекао да су нас прислушкивали, мислим на разговоре са Додиком, па је кренула хајка у медијима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (48)