ПЕТ месеци пошто је косовски енергетски оператер примљен у Европску мрежу преносног система, чиме је уједно напустио и регулаторну мрежу Србије, из Приштине се најављује да ће средином септембра са Тираном бити потписан споразум о изградњи хидроелектране која ће се градити у Албанији, а за потребе "Косова".

Коментари (3)

Dijaspora SRNJ

19.08.2020. 11:23

Nema Logicno gledano nikakvih razloga da ;Republika Srbska nalazi u BH a ne u Matici! Isto vazi za 2 miliona Albanaca u Kosovo koji granice sa Maticom a zive van nje! No, medjutim Jedno je logika Drugo sü ceta interesa i razlozi koji govore protiv toga!!! Zivot je kratak ljudi bi trebali da odzive u dostojanstvu medju svojima sa dobrih odnosima sa okruznicom! Kako je to uPraxi ?! mrznja kud god gledas a dokazano je da nema " dobrih i losih naroda"samo pojedinaca medju kojima sü dosta zlikovaca?! Stampa bi trebala ljude povezati a ne sirite nestrpljivost i cesto tendencioznih huskanja lazova kao simbol " patriotizma"! Slobodno izrazavanje je Baza za mirno zivot svim gradjanima u svetu a ne ' diktatura"!

buki

19.08.2020. 19:43

@Dijaspora SRNJ - У Уровцима, околина Обреновца, пар деценија живи само један једини Шиптар са својих неколико жена и сада већ одраслом децом и унуцима. Живи слободно у миру, никада га нико није ружно погледао, (могу Новости и репортажу да направе о њему). Зато не разумем зашто би КиМ требало да буде албанско да би Шиптари имали срећан живот, и шта ћемо са срећом протераних Срба, које Албанци каменују и када дођу да посете своје мртве и запале свећу на поломљеном надгробним споменику? Шиптари, као и све националне мањине у Србији имају све привилегије и права о којима Срби у околним државама могу само да маштају, па Ваша идилична прича о некаквој срећи и кратком животу, не пије воду.