ВУЧИЋ О КЊИЗИ ЖАЛОСТИ У "РИБНИКАРУ": Отишао сам рано у школу, не знам зашто бих обавештавао јавност да сам се уписао

Novosti online

02. 06. 2023. у 21:45

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић каже да не зна зашто би обавештавао јавност о томе да се уписао у књигу жалости у ОШ "Владислав Рибникар".

ВУЧИЋ О КЊИЗИ ЖАЛОСТИ У РИБНИКАРУ: Отишао сам рано у школу, не знам зашто бих обавештавао јавност да сам се уписао

Фото Н. Скендерија

- Сматрао сам да је то неумесно. Отишао сам рано у школу, мислио сам да нећу никога сем директорке затећи. Тамо су били наставници, домар, уписао сам се у књигу жалости. Видео место злочина, и био сам још више ужаснут. Ја сам разумео мањину родитеља, као што поштујем већину који траже да деца иду у школу. Ја не могу да се одбраним од тог ужасног размишљања како је дечак убица то успео да уради. То није лако, када улазите у ту школу имате двоја врата па степенике. Он је из доњег ракурса упуцао чувара, врло тешак погодак. Са мном су били најбољи специјалци Србије, и рекли су да ово поједини од њих не могу да изведу. И онда гледате и неверујете. Тамо су седеле две девојчице, то је раздаљина од 9-11 метара, то погодити... И ја разумем људе и родитеље који неће да шаљу децу у школу. Морате да покажете поштовање, а истовремено други желе да се настави школска година - казао је Вучић.

Вучић истиче да је разговарао и са родитељима убијене деце, и каже да их је све слушао када је донета одлука да се прекине школа.

- Сви су задовољни тиме, ја бих волео да су људи из Владе мало више посветили објашњењу. Они који желе могу да поправе оцене, да иду на наставне и ваннаставне активности. И да кажем, никаквог вршњачког насиља није било над К. К. То је лаж, увек људи траже кривца за све. То је ужасна оптужба, замислите како се осећају родитељи деце из тог одељења. И замолио сам медије да не пишу о убици, него да пишу о дивној деци. А сутрадан три насловне стране са убицом. Још једном апелујем, ја знам имена свих жртава, и из Рибникара, и из Дубоне, и из Орашја. Звали су ме људи из Дубоне, забринули су се када су видели тим адвоката убице. Ја сам се трудио са свима да причам на рационалан начин. Ја могу да плачем са њима минут, два или три, а после морам да доносим одлуке - истакао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (155)

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Ево кога још Хаг тражи осим Шешеља