"БРАЋО, И НАС БОЛЕ ВАШЕ РАНЕ!" Снажне поруке из Грачанице са скупа подршке Србима на северу Косова и Метохије (ФОТО)

Novosti online

02. 06. 2023. у 12:34

ОГРОМАН број људи окупио се у Грачаници, како би пружили подршку српском народу на северу Косова и Метохије, који је већ данима изложен терору Аљбина Куртија, који уз дуге цеви покушава насилно преузети власт у српским општинама.

БРАЋО, И НАС БОЛЕ ВАШЕ РАНЕ! Снажне поруке из Грачанице са скупа подршке Србима на северу Косова и Метохије (ФОТО)

Фото: Новости

У великом броју општина на Косову и Метохији, људи се свакодневно окупљају и мирно протестују тражећи своја основна људска права. Тако су данас из Грачанице послане снажне поруке, које се могу видети на паролама које држе.

Фото: Новости

"ГРАЧАНИЦА ЈЕ УЗ БРАЋУ И СЕСТРЕ СА СЕВЕРА

СРЦЕ ГРАЧАНИЦЕ КУЦА ЗА СРБЕ СА СЕВЕРА

БРАЋО, И НАС БОЛЕ ВАШЕ РАНЕ!

СЛОБОДА ЗА РАДОША И ДУШАНА

ПРЕДСЕДНИЧЕ ВУЧИЋУ, ЧУВАЈ НАШУ ГРАЧАНИЦУ"

Фото: Новости

Фото: Новости

Такође, радници Дома здравља из Доње Гуштерице пешке су стигли ка Грачаници на мирни митинг подршке Србима са севера Косова и Метохије.

Директор Дома здравља Саша Младеновић, који је у групи од двадесетак радника који су кренули ка Грачаници, истиче да им није тешко да препешаче 12 километара, како би исказали своју подршку.

- Нама није тешко да пешачимо, док се наша браћа и сестре боре за своја права на северу, док гутају сузавац. Желимо да на овај начин искажемо и пружимо им подршку, да знају да нису сами - казао је Младеновић.

Фото: Новости

Фото: Новости

Фото: Новости

Подсећамо, у четири општине на северу Косова и Метохије одржани су ванредни локални избори, које су Срби бојкотовали због неиспуњавања договорених споразума. Излазност је била 3,4 одсто. Од прошлог петка Србима није дозвољен улазак у зграду и долазак на радна места. Аљбин Курти покушава на насилан начин и дугим цевима да преузме власт у српским општинама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (45)

САВИЋ О КОСОВУ: Зашто је за нас Србе много више од територије - завет и света земља