ЛАЗОВИЋ ЗА ХРВАТСКЕ МЕДИЈЕ ОТКРИО ЦИЉ ПРОТЕСТА: Спремни смо да се ослободимо Вучића и Русије

В.Н.

28. 05. 2023. у 15:39 >> 15:39

СРБИЈА је спремна да се ослободи од Вучића и Русије. То је наслов у недељном издању хрватског “Јутарњег листа”, за интервју који је редакција загребачког медија урадила у српској престоници са Радомиром Лазовићем, лидером “Не давимо Београд”, којег су представили као покретача протеста против актуелне власти.

ЛАЗОВИЋ ЗА ХРВАТСКЕ МЕДИЈЕ ОТКРИО ЦИЉ ПРОТЕСТА: Спремни смо да се ослободимо Вучића и Русије

Фото: Принтсцреен/Твитер

У поменутом тексту Лазовић, између осталог, каже да су грађани показали зрелост и прозрели актуелног председника Србије, али и “што су везе Загреба и Београда биле јаче, то смо живели боље”.

Оцена да је Србија спремна да се ослободи од Вучића и од Русије свакако потврђује тезу да су организатори протеста овдашње прозападне странке, како је то синоћ и речено на телевизији Н1.

Тиме је заправо демаскиран до сада важећи дискурс да су митинзи "Србија против насиља" спонтани и општенародни бунт који нема никакав идолошки предзнак.

Фото: Printscreen

Лазовићев наступ заправо износи на видело да је осим смене власти крајњи циљ напуштање политике војне неутралности и сарадње са истоком и западом, где је доминанта тежња ка окретању леђа Русији као вишедеценијском заштитнику Србије и њеног територијалног интегритета.

И то би могла да буде тачка раздора и испуњење страхова највећег броја манифестаната – да ће им политичари украсти протест. 

Та врста набоја видела се и синоћ током четвртог митинга, када је био упечатљив антагонизам према Мариники Тепић из Странке слободе и правде и Срђану Миливојевићу из Демократске странке, јер су их грађани препознали као перјанице прозападне опције која покушава себи да удахне нови живот кроз окупљања која су подстакли масакри у Основној школи "Владислав Рибникар"  и у селима у околини Младеновца и Смедерева.

 Није случајно ни Лазовићево појављивање у хрватским медијима који још од првих протеста гаје став о Вучићу и његовој власти као "Путиновим хазјајинима" који Србију хоће да удаље од "Еуропе и њезиних вриједности" и изразито су навијачки настројени према опцији коју заступа лидер "Не давимо Београд" и његови сарадници из дела опозиције.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (15)

ЂОКОВИЋ БАШ ИЗНЕРВИРАО АЛБАНЦЕ: Новак реаговао на убиство Срба на Косову, Пацоли срамно ударио по њему