ПОДНЕЋЕМО ЖАЛБУ ЗА ЗАШТИТУ ЗАКОНИТОСТИ: Огласио се адвокат Небојша Влајић бранилац Ивана Тодосијевића

Д. З.

28. 03. 2023. у 18:46

У случају Ивана Тодосијевића председника Привременог органа општине Звечан нису исцрпљена сва правна средства.

ПОДНЕЋЕМО ЖАЛБУ ЗА ЗАШТИТУ ЗАКОНИТОСТИ: Огласио се адвокат Небојша Влајић бранилац Ивана Тодосијевића

Фото: Принтскрин Косово онлине

Поднећемо жалбу за заштиту законитости Врховном суду Косова који је већ једном прихватио наш захтев и очекујемо да се то деси поново.

Овако поводом пресуде коју је приштински Апелациони суд изрекао Ивану Тодосијевићу председнику Привременог органа општине Звечан осудивши га на годину дана затвора због изјаве о Рачку, истиче за "Новости" његов бранилац адвокат Небојша Влајић.

И док наглашава да је Тодосијевићу стигао позив да се у понедељак 3 априла јави на издржавање казне у притворски центар и то пре уручивања пресуде, адвокат Влајић опомиње да то указују на чињеницу да је косовским правосудним органима битније да Тодосијевић оде у затвор уместо да се поштује право.

Иначе, судско Веће Основног суда у Приштини у поновљеном поступку осудило је Тодосијевића на годину дана затвора због његове изјаве поводом обележавања двадесетогодишњице Нато бомбародвања наше земље да је случај Рачак изрежиран а што је суд окарактерисао подстрекивањем мржње, раздора и нетрпељивости. Ову пресуду потвдио је и Апелациони суд а представници Срба на Косову и Метохији истичу да је пресуда изречена свим Србима на КиМ који мисле као Тодосијевић као и да је вербални деликт неприхватљив у 21 веку.

Овом пресудом сматрају представници Срба на КиМ косовско правосуђе још једном је потврдило да за Србе на Космету нема права и правде јер у новијој историји у демократским друштвима на свету није изречена пресуда за тзв. вербални деликт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

(УЖИВО) РАТ У УКРАЈИНИ: Одбијен напад у Запорожју; Жесток руски напад - Крстареће ракете падале по ваздухопловној бази (ФОТО/ВИДЕО)