ОРЛИЋ УОЧИ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ О КиМ: Било би значајно да посланици покажу национално јединство

Новости онлине

01. 02. 2023. у 22:57

СЕДНИЦА Скупштине Србије о Косову, којој ће присуствовати председник Србије Александар Вучић, почиње сутра и очекује се да ће да траје дуже од једног дана.

ОРЛИЋ УОЧИ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ О КиМ: Било би значајно да посланици покажу национално јединство

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Председник Скупштине Владимир Орлић уочи њеног одржавања каже да је ово нова шанса да Србија искаже колико јој је важно питање Косова и Метохије тако што ће да покаже национално јединство.

- Биће ово нова прилика да видимо да ли смо успели да изградимо нешто ново када је у питању државно јединство. На основу претходне седнице и реакција које дају за медије различити припадници опозиционих група, види се да ће то за неке од њих да буде прилика за личну промоцију. Било би важно да неки, који до сада нису показали спремност, сада ипак пруже подршку државној политици. Добро би било да то сада учине и да се заузму за своју земљу. Нека искажу спремност да се одазову позиву на национално јединство које је председник Вучић упутио свима - рекао је Орлић

Како је објаснио, преседник Вучић ће сутра да представи не само садржај извештаја о преговарачком процесу са Приштином, већ ће и да говори о свим важним питањима која се тичу Косова у овом тренутку, али и о ономе шта ће нас чекати у будућности. 

Упитан хоће ли председник сутра представити план који је међународна петорка донела у Београд и представила државном врху, Орлић није прецизно одговорио, али је навео да је о овом питању председник већ говорио у јавности.

- О тој иницијативи је већ отворено говорио преседник Вучић. Саопштио је јавности шта су питања са којима се суочавамо, шта су потенцијални проблеми. И на самој седници говориће о свему томе, као и о свему другом - рекао је Орлић.

Поновио је да би за Србију било значајно да посланици сутра покажу национално јединство кад је у питању тема КиМ, али наводи да досадашња пракса указује на то да не треба да буде превише оптимистичан око тога.

- Било би добро да то јединство покажемо, али на основу досадашњег понашања појединаца, очиглено би било превише очекивати да то јединство покажу. Они су ваљда већ најавили да сви њихови посланици уђу у нови обрачун са председником. Планирају и неке нереде испред Скупштине, позивају и своје активисте и навијаче или хулгане. Питање је шта они тако желе да постигну. Ништа то добро и паметно не доноси нашој држави. Било би добро да се сутра покаже другачија слика, али како ће да изгледа, зависиће од сваког од нас појединачно - рекао је Орлић.

О наводима који су се појавили у јасности у вези са тим да СНС за сутра припрема подршке испред Скупштине, Орлић каже да је у питању дезинформација.

- То није истина. Лагали су све. Показало се да лажима не можете да парирате озбиљној политици. Када говоримо о КиМ, о томе најбоље говори једногласна подршка грађана који тамо живе - рекао је Орлић.

(Јуроњуз Србија)

БОНУС ВИДЕО: ШТА СУ ЈЕДНИ О ДРУГИМА ГОВОРИЛИ: Милош Јовановић и Милица Ђурђевић Стаменковски у клинчу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (19)